Žiri izabrao 17. dobitnicu ugledne glumačke nagrade. Priznanje dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija „Novosti“ i Grad Požarevac

Dobitnica nagrade „Žanka Stokić“ za 2019.godinu je glumica Gorica Popović – jednoglasno je odlučio žiri ovog prestižnog priznanja, koje već sedamnaest godina dodeljuje Narodno pozorište, Kompanija „Novosti“ i Grad Požarevac.

Gorica Popović je stalni član Ateljea 212. Uz brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, naša svestrana umetnica okušala se i u rediteljskim zadacima, autorskim projektima, tv scenarijama, radila je kostime i songove za nekoliko predstava, priređivala izložbe, a na početku karijere bila je jedan od članova grupe „Suncokret“ Bore Đorđevića.

17. Dobitnica ugledne glumačke nagrade "Žanka" za Goricu Popović 18148

Da podsetimo, nagrada „Žanka Stokić“ ustanovljena je 2003.godine na inicijativu Mire Stupice (koja je bila i doživotni predsednik žirija), a uručuje se „ličnosti koja je bogatstvom svog glumačkog izraza obeležila pozorišni, filmski i televizijski život Srbije“. U izboru dobitnika odlučuje „celokupno glumačko ostvarenje aktivnog glumca u punoj stvaralačkoj zrelosti“. Ove godine u konkurenciji je bilo devet kandidatkinja, a o dobitnici je odlučio žiri kojim je predsedavala Radmila Živković (osvojila je „Žanku“ 2005.godine) i članovi – Ivana Vujić, v.d. upravnika upravnika Narodnog pozorišta, prošlogodišnja dobitnica Nataša Ninković, glavni i odgovorni urednik Kompanije „Novosti“ Milorad Vučelić, kao i pisac Goran Petrović.

17. Dobitnica ugledne glumačke nagrade "Žanka" za Goricu Popović 18148

Svečana dodela priznanja je 19. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Nagrada se sastoji od plakete koju daruje nacionalni teatar (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića), statuete Žanke Stokić (dar Grada Požarevca, rad akademskog vajara Dragiše Miloševića) i novčanog iznosa koji poklanjaju „Večernje novosti“.

Autor: Novosti

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments