U prostorijama Srpske napredne stranke u Požarevcu odžana je konferencija za novinare na kojoj se obratio predsednik GO SNS  Bane Spasović.

GLAVNA TEMA OVE KONFERENCIJE BILA JE TURIZAM I ULAGANJE U TURISTIČKE MANIFESTACIJE KAO I SOCIJALNA PITANJA.

KZN SNS: Turizam  i turistički potencijali u Gradu Požarevcu 20506

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke predsednik gradskog odbora SNS Požarevac  Bane Spasović i aktuelni gradonačelnik grada Požarevca najpre se osvrnuo na akcije koje su organizovali članovi i aktivisti kao i omladina Srpske Napredne stranke prethodnih nedelja.

Spasović  je takođe istakao da se u budućem periodu staviti akcenat i na rešavanje socijalnih pitanja i da su članovi stranke organizovali niz humanitarnih akcija.

Spasović je ovog puta stavio akcenat na ulaganje u kulturu i turističke manifestacije koje su se održale prethodnih nedelja pod pokroviteljatvom grada: 

„Čorbijada“ u Dubravici, Smotra folklornih ansambala Srbije (SFAS) u Kličevcu, „Dva veka boja na Prugovu“  i „Viminacijun Fest –Mitovi stari i novi“ u Arheološkom parku u Viminacijumu.Spasović se u svom izlaganju  osvrnuo i na ulaganje Grada i  vlade republike Srbije u JP „Ljubičevo“.

KZN SNS: Turizam  i turistički potencijali u Gradu Požarevcu 20506


Kada se govori o turizmu, Spasović je naveo i izmeštanje Turističke organizacije u sam centar, sa novim sadržajima, a da će postavljanje Vasilija Baldića, dugogodišnjeg radnika u Turističkoj organizaciji, za v.d. direktora, doneti novu ponudu gradu.

Kao jedan od problema u gradu  je nedostatak smeštajnih kapaciteta. Na pitanje novinara da li će grad ulagati u izgradnju novih smeštajnih kapaciteta i izgradnju hotela , Spasović, je rekao da po poslednjoj studiji nedostaje bar 500 kreveta, ali je taj broj sigurno veći i  treba da se uradi nova analiza.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments