Aerodrom „Morava“ će doprineti razvoju privrede i požarevačkog kraja 29368

Aerodrom „Morava“ će doprineti razvoju privrede i požarevačkog kraja

Na aerodromu „ Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva održan je sastanak direktora Aerodroma Srbije Mihajla Zdravkovića i direktora Aerodroma „Morava“ Dragana Bugarinovića.

Aerodrom „Morava“ će doprineti razvoju privrede Šumadije i Zapadne Srbije 1Foto: Z. Nikolić

Sastanku su prisustvovali i predstavnici i direktora privrednih komora iz gradova ovog dela Srbije koji gravitiraju Aerodromu „Morava“ a to su Kragujevac, Kruševac, Valjevo, Užice, Kraljevo i Požarevac, kao i Marica Mijailović novoizabrana predsednica Inženjerske komore Srbije.

Nijima su prezentovane mogućnosti ove nove vazdušne luke i njen značaj za razvoj Šumadije i Zapadne Srbije.

Predstvanicima komora predstavljene su i nove investicije na Aerodromu „Morava“ kao i nove avio –linije prema pojedinim evropskim gradovima.

Sa ovog aerodroma se od 17. decembra, već leti za Beč, od 1. marta leteće se i za Solun, a u toku su pregovori sa drugim avio-kompanijama o uspostavljanju letova za druge evropske destinacije, pre svega za Nemačku i Tursku.

Medijima se, posle sastanka, obratio Dragoljub Vukadinović, predsednik Skupštine privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, koji je je istakao značaj ovog aerodroma za brži privredni razvoj ne samo regije koji gravitira aerodromu nego i mnogo šireg područja.

Pored njega novinarima su se obratili Zvonko Tufegdzić, direktor Regionalne privredne komore Kraljevo i direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković koji je najavio otvaranje nove piste za kargo i čarter letove, dužine 3.500 metara i širine 60 metara.

Izvor: Danas

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Sadržaj je zaštićen !
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x