Viši sud u Požarevcu osudio je pravosnažno Stanišu Lukića (50) iz Krepoljina kod Žagubice na tri godine i tri meseca zatvora, zbog pokušaja ubistva Miroslava Ivanovića, takođe iz Krepoljina.

Ova presuda doneta je na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je optuženi sklopio sa Višim javnim tužilaštvom. Predlog tužilaštva o visini kazne Viši sud je usvojio i doneo presudu za delo za koje je zakonom zaprećena kazna od 2 do 15 godina zatvora.

Po dobijanju pisanog otpravka presude, osuđeni će biti upućen na izdržavanje kazne u neku od kaznenih ustanova zatvorenog tipa. Ovo krivično delo optuženi je izvršio 29. avgusta ove godine, oko 23 časa, ispred kafića „As“ u Krepoljinu.

Posle kraće svađe, koja je izbila kada je Ivanović dobacivao supruzi optuženog, ovaj je uzeo sekiru i udario ga njome po glavi, telu i desnoj ruci, nanevši mu teške povrede, ali ne opasne po život.

Optuženi je istog dana uhapšen i 30. avgusta određen mu je pritvor, koji je trajao do donošenja presude, 21. novembra, i to vreme biće mu uračunato u kaznu.

Autor: Danas

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments