Kostolački Viminacijum polumaraton, upisan je na trkačku mapu Evrope.

Tim povodom organizovana je konferencija za medije, na kojoj su predstavljeni svi benefiti i novine koji se očekuju na trećem polumaratonu.

3. Kostolački Viminacijum polumaraton - Prijave u toku 18605

Konferenciji su prisustvovali predsednik GO Kostolac Serdžo Krstanovski, Jelena Šamanc direktorka Centra za kulturu Kostolac i predsednik udruženja Maraton Tim Požarevac Nebojša Pućo

Međunarodna Asocijacija Atleskih Saveza (IAAF) samo je potvrdila preciznost staze “Trke Legionara”.

3. Kostolački Viminacijum polumaraton - Prijave u toku 18605

Kostolački polumaraton se razlikuje u odnosu na druge trke jer za cilj ima karakteristično mesto.


Staza se proteže od centra Kostolca, preko gradske plaže Topoljar, obale Dunave, pa sve do cilja koji se nalazi u samom Viminacijumu.

Retke su trke, gotovo u čitavoj Evropi, koje za cilj imaju istorijske destinacije poput arheološkog nalazišta. Zbog toga, ovaj polumaraton nosi naziv „Trka legionara“.

3. Kostolački Viminacijum polumaraton - Prijave u toku 18605

Sva fizički spremna i punoletna lica mogu biti učesnici ovog događaja. A za manje fizički spremne tu je „ Trka zadovoljstva“.

Cilj manifestacije nije samo trčanje, već i druženje, tako da su svi dobrodošli da se priključe bilo kao takmičar ili gledaoci.

Događaj će imati i grupaciju volontera za propratne, ali veoma važne poslove, pa svi zainteresovani mogu da se jave u Kulturno sportski centar Kostolac, kako bi bili deo ovog sportskog događaja.

Kotizacija za učešće u polumaratonskoj trci iznosi 1000 dinara, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem ovog linka:

3. Kostolački Viminacijum polumaraton - Prijave u toku 18605

https://runtrace.net/kostolac/reg

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments