U subotu 15.februara u sportskoj hali u Požarevcu održano je prvenstvo Centralne Srbije za kadete i kadetkinje.

Džudo klub Bambi iz Požarevca bio je domaćin i tehnički organizator prvenstva Centralne Srbije u džudou za kadete i kadetkinje a pod pokroviteljstvom Džudo Saveza Centralne Srbije i Grada Požarevca.

Učešće je uzelo preko 100 takmičara iz cele Srbije.

Predsednik džudo kluba Bambi iz Požarevca, Ljubiša Jović između ostalog je istakao da je učešče na ovom takmičaru uzelo 6 takmičara iz ovog kluba a očekuje da ih na sledećem takmičenju bude još više.

Na kvalifikacijama za državno prvenstvo naša mlada kadetska ekipa ostvarila je pet plasmana na DRŽAVNO PRVENSTVO SRBIJE. Andrija Jovanović ZLATO, Tamara Rajić ZLATO, Lazar Milošević BRONZA, Đorđe Živković BRONZA, Marko Mratić BRONZANA MEDALJA. PETO MESTO zauzeo je Nikola Ranđelović. Odličan nastup imali su i debitanti Vukašin Tegeltija i Pavle Živković.

Predsednik Džudo Saveza Centralne Srbije i profesor borilačkih sportova na fakultetu sporta i fizičke kulture Mirsad Nurkić je sa zadovoljtvom istakao da Srbija ima veliki broj vrhunskih takmičara i ova borilačka veština sve više izaziva interesovanje kod mladih.

Takmičenje je otvorila članica gradskog veće za omladinu sport i turizam Ana Miljanić.

Foto: Džudo klub Bambi Požarevac

Tagged