U prisustvu uglednih zvanica iz sveta sporta i javnog života Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi je 20. februara 2020. proglasio najbolje sportiste, klubove i sportske radnike u 2019.

U obraćanju prisutnima predsednik Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi Dejan Marković je istakao da su uspesi svakog sportiste veoma značajni za celu opštinu i izrazio nadu da će na nekim od narednih Olimpijskih igara, za četiri ili osam godina, upravo neko od dobitnika priznanja Sportskog saveza Petrovca na Mlavi braniti boje Srbije.

Pozdravljajući prisutne goste predsednik opštine Duško Nedinić je istakao:

„Ove nagrade su upravo, znak podrške i zahvalnosti za vaše postignute uspehe, mnogobrojna odricanja i napor koji ste ulagali kako bi postigli što bolje rezultate. Želeo bih i da se zahvalim svim sportskim radnicima koji rade na formiranju novih sportskih nada i koji ulažu veliki trud i rad, kako bi se naša deca rekreirala, trenirala, nizala uspehe i zdravo odrastala.“ rekao je predsedik opštine Petrovac na Mlavi.

Uručenje priznanja je otpočelo dodelom priznanja svim učesnicima na plivanju za Časni krst, koje je ove godine, posle 40 godina, organizovano na Bogojavljenje.

Dobitnici priznanja za postignute rezultate u 2019. su, u kategoriji školski sport:

Katarina Cvetanović, OŠ „Bata Bulić“ Petrovac, učenica prvog razreda Srednje škole Mladost, sa školskom ekipom u rukometu osvojila je prvo mesto na opštinskom i okružnom takmičenju osnovnih škola. Bila je i član ekipe koja je na završnom takmičenju Sportskih igara mladih u Beogradu osvojila drugo mesto. Član je prve ekipe ŽRK Sloga.

Petar Gajić, OŠ „Žarko Zrenjanin“, odličan učenik sedmog razreda osnovne škole, osvajač je prvog mesta na opštinskom i drugog mesta na okružnom takmičenju u rukometu. Njegov talenat zapažen je i na takmičarskom nivou tako da je pozvan u rukometnu reprezentaciju Centralne Srbije.

Vasilija Milošević, SŠ „Mladost“ Petrovac, koja je od prve godine srednje škole član rukometne ekipe sa kojom je osvojila Školsko državno prvenstvo, 2019. godine, kada su se plasirale na Međuokružno takmičenje. Član je prvog tima ŽRK Sloga i igra na poziciji pivotmena.

Mihajlo Životić, SŠ „Mladost“ Petrovac, svestrani sportista koji je svoju školu zastupao u više sportova. Osvojio je prvo mesto na krosu RTS-a, a sa fudbalskim timom svoje škole osvojio je prvo mesto na Okružnom takmičenju u fudbalu. Postao je prvotimac FK Sloga 33 Petrovac člana Srpske lige – Zapad.

Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi proglasio najbolje sportiste, klubove i sportske radnike u 2019. 30352
Foto: RTV Mlava

Za najbolje u kategorijama pionira I juniora proglašeni su:

Ilić Magdalena, sportistkinja pionir, članica Šah kluba Sloga. Magdalena se šahom bavi 2 godine. Kao svoj najveći uspeh ističe osvajanje prvog mesta na Republičkom prvenstvu u kategoriji četvrtih razreda osnovnih škola. Postizala je i zapažene rezultate na turnirima – Srebrno jezero drugo mesto i Najbolji potez drugo mesto.

Miljan Rajić, sportista pionir, Rvački klub „Zmajevi“ Petrovac

Član rvačke Reprezentacije Srbije prošle godine postao je prvak Srbije i osvajač Kupa Srbije u rvanju na pesku, drugoplasirani na Prvenstvu Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom u uzrastu kadeta. Na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj osvojio je peto mesto.

Ana Antić, sportistkinja junior, Sportski klub Kalifornija

Učenica je sedmog razreda osnovne škole, a prethodne godine kao predstavnik Srbije osvojila je na Balkanskom prvenstvu u KIK boksu srebrnu medalju, a u KIK LIGHT-u bronzanu medalju.

Mladen Nikolić, sportista junior, Rvački klub „Zmajevi“

Vuk Glasnović, sportista junior, Sportski klub Kalifornija

Najbolji pedagog fizičke kulture – Dragana Filipović

Radi kao nastavnik fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi „Branko Radičević“ Melnica-Stamnica.

Najbolji sudija – Dragan Savić

Najbolji trener – Vladimir Jošić, RK Sloga Petrovac

Najbolji sportski radnik – Dejan Rajić

Osnivač i dugogodišnji predsednik Rvačkog kluba Zmajevi za kratko vreme uspeo je da organizuje Klub, edukuje trenere i okupi mlade takmičare koji su postali reprezentativci Srbije u svojim kategorijama.

Plaketu za izuzetne rezultate u planinarskom sportu i alpinizmu Sportski savez dodeljuje Snežani Marković, članu Planinarskog društva Gornjak koja je 2019. godine osvojila Elbrus na Kavkazu, najviši vrh Evrope, visine 5642 metra, za koji je dobila i međunaroodni sertifikat.

Plaketa za pomoć u organizaciji i izveštavanju sa sportskih manifestacija – Zlatani Korunović.

Dobitnici Plaketa za izuzetan doprinos u sportu su: Milan Vojinović (RK Sloga), Esad Jakupović (AK Dragutin Tomašević) i Jovan Petrović (OK Sloga – Jedinstvo)

Sportskim prijateljima Plakete za izuzetan doprinos sportu dodeljene su:

Božidaru Đurkoviću predsedniku RSS, za izuzetnu sportsku saradnju I Ivani Jovanović ispred Sportskih igara mladih, za doprinos razvoju sporta u opštini Petrovac na Mlavi

Najbolja muška sportska ekipa – RK Sloga Petrovac, jedan je od najstarijih rukometnih klubova u Srbiji.

Najbolja ženska sportska ekipa – ŽRK Sloga

Najbolja sportistkinja senior za 2019. je Teodora Bogosavljević rukometašica ŽRK Sloga

Najbolji sportista u seniorskoj konkurenciji za 2019. godinu je Boško Grgić košarkaš KK Sloga.

Program u prepunoj sali Doma kulture ulepšao je crkveni hor Sveti Luka, proglašenje najboljih sportista u 2019. organizuje Sportski savez uz pokroviteljstvo Opštine Petrovac na Mlavi.

Izvor: RTV Mlava

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments