Presudom Apelacionog suda u Kragujevcu potvrđena je presuda Višeg suda u Požarevcu kojom je Toplica Živković oglašen krivim za izvršenje krivičnog dela Ubistvo iz člana 113 Krivičnog zakonika i kojom mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 godina, odnosno maksimalna kazna zatvora.

Označenom presudom, koja je postala pravnosnažna,Toplica Živković je oglašen krivim zato što je u noći 30/31.januara 2016. godine, ošt. Darka Petrovića sa kojim je od ranije bio u zavadi, lišio života na taj način što je iz dvorišta kuće A.S. ispalio više hitaca iz puške u oštećenog dok je on izlazio iz kuće svoga oca i tako mu naneo ustrelne povrede u predelu grudnog koša sa leve strane, povrede na srcu i plućima, koje su dovele do iskrvarenja sada pok. D.P. i uzrokovale njegovu smrt, čime je izvršio krivično delo Ubistvo iz člana 113 KZ, za šta mu je izrečena maksimalna kazna zatvora za navedeno krivično delo.

VEĆ ROBIJAO

Nekoliko godina pre ovog zločina, optuženi Toplica Živković izašao je iz Kazneno-popravnog zavoda „Zabela“, gde je robijao 15 godina zbog ubistva još jednog meštanina Prugova.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments