Povodom 5. marta, Svetskog dana energetske efikasnosti, učenici petog i šestog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić“ iz Majilovca, zajedno sa nastavnikom Tehnike i tehnologije, Brankom Dejanovićem, organizovali su kviz, čiji je cilj usvajanje novih znanja iz oblasti energetske efikasnosti.

Ova aktivnost je organizovana u nedelji kada se obeležava Svetski dan energetske efikasnosti.

5. mart – Svetski dan energetske efikasnosti obeležen u Velikom Gradištu 31014

Najpre su učenici 6. razreda odigrali kviz-igricu u prisustvu nekoliko učenika 5. razreda i objasnili im pravila igre. Obučeni učenici 5. razreda, vratili su se u svoje odeljenje, i pokazali su i objasnili svojim vršnjacima, kako se igra kviz-igrica, a zatim su je zajedno odigrali.

Za učenike sedmog razreda organizovana je radionica koju je vodila stručni saradnik škole, Milijana Stojadinović. Uočava se veliko interesovanje učenika da kroz igru primaju i usvajaju nova znanja i veštine. Motiviše nas kao školu da i dalje organizujemo časove u kojima će se koristiti različita nastavna sredstva i primenjivati vršnjačko učenje.

Svetski dan energetske efikasnosti se obeležava svakog 5. marta počev od 1998. godine kada je u Austriji bio upriličen prvi međunarodni sastanak s fokusom na ovu temu. Njegova svrha je da podigne svest ljudi o neophodnosti smanjenja potrošnje energije kroz razumno i održivo korišćenje energetskih resursa.

A.I.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments