U Žabarima su dodeljeni ključevi od 12 stanova izbegličkim porodicama iz Bosne I Hercegovine I Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji ove opštine.

Žabari: Uručeni ključevi od 12 stanova izbegličkim porodicama 31158

Stanovi su izgrađeni u okviru Potprojekta pet Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Sredstva za izgradnju stanova u vrednosti od oko 250 000 evra, obezbeđena su delom iz donatorskog fonda Regionalnog stambenog programa.

Žabari: Uručeni ključevi od 12 stanova izbegličkim porodicama 31158

Ključeve novim stanarima uručili su prvi potpredsednik vlade I ministar inostranih poslova Ivica Dačić, komesar za izbeglice Vladimir Cucić, predsednik opštine Žabari Jovan Lukić I Džon Klejton, šef Odeljenja za demokratizaciju pri misiji OEBS u Srbiji.

Ministar Dačić je još istakao:

„Stanove koje ćemo danas dodeliti deo su Potprojekta 5. Vrednost ovog Potprojekta iznosi 52 miliona evra, od kojih je 38 miliona iz donacije Regionalnog stambenog programa, a nešto više od 13 miliona evra je obezbedila Vlada Republike Srbije.

U okviru ovog Potprojekta, planirano je useljenje u ukupno 1.847 stambenih jedinica, u 25 lokalnih samouprava.

Do sada smo, u sklopu celog programa, dodelili preko 4.200 stambenih jedinica, dok je ukupno planirano i više od 7.000“.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments