Put prema manastiru Nimnik od danas je osvetljen zahvaljujući donacijama. Postavljena je rasveta sa najsavremenijim LED svetiljkama koje ispunjavaju najviše tehničke standarde i najviši kvalitet u javnoj rasveti.

Prisutne je pozdravio predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, koji je ovom prilikom izjavio: “Opština ima velike planove i ambicije da razvija turizam – pored Srebrnog jezera, Ramske tvrđave i svega što imamo u ponudi. Naš manastir Nimnik je svetinja koju treba posetiti i mi kao opština činimo napore da zajedno sa bratstvom iz manastira održimo jedan nivo i dolaskom novog igumana i novih ljudi ovde to dobija na značaju“.

Osvetljen put LED svetiljkama iz donacije do manastira Nimnik 31243
On je zahvalio kompaniji Smart Energy Investment koja je prepoznala potrebu da donira svetiljke, firmi Keep light koja je izvršila doniranje u vidu montaže i Elektrodistribuciji Požarevac koja je donirala obnovu bandera i napojnih kablova kako bi savremene LED svetiljke mogle da se ugrade. Kako je rekao, opština će u narednom periodu urediti i put do manastira.

“Ovo je primer dobre prakse javno-privatnog partnerstva. Sa ovom firmom smo pre dve godine zaključili ugovor i zamenjen je deo javne rasveta u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru i to po najvišim standardima što veoma dobro funkcioniše.“, istakao je Milić.

Zahvalivši na saradnji sa opštinom Veliko Gradište i sada firmom Smart Energy Investment, iguman Jelisej dodao je da je osvetljenje bilo neophodno budući da sve veći broj posetilaca dolazi i u večernjim satima i sada može bezbedno da priđe manastiru.

Osvetljen put LED svetiljkama iz donacije do manastira Nimnik 31243

“Tu se vidi jedna nesebičnost, ljudskost, želja da se pomogne svetinja i ceo ovaj braničevski kraj.“, dodao je iguman.

Direktor kompanije Smart Energy Investment, Obrad Tadić, naveo je da su, zaključenjem ugovora o JPP pre dve godine, sa opštinom postali partneri na 15 godina, a sve obaveze izvršene su kvalitetno što je zaista ogledalo dobre prakse.

“Kada su se naši partneri obratili za pomoć, mi smo uradili samo i jedino ono što partneri treba da urade i na taj način smo izašli u susret. Odazvaćemo se i ubuduće, pozitivnim primerom. “, potvrdio je Tadić.

U godinama pred nama sve opštine u Srbiji će zameniti javno osvetljenje u skladu sa zahtevima EU, ali i zbog uštede električne energije i očuvanja prirode.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments