Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas posle sednice Kriznog štaba ukazao da stručnjaci potvrđuju da su stari najugroženiji.

– Molim naše najstarije građane da ne izlaze na ulice, molim ljude iz gerontoloških centara da ne puštaju penzionere da idu u prodavnice, neka im to što im treba donesu mlađi. Molim penzionere, oni su najdisciplinovaniji, ali i najugroženiji, da ne izlaze – rekao je Vučić. – Penzioneri, k“o Boga vas molim, ostanite u kući, naći ćemo načina da vam dostavimo hranu i sve što vam je potrebno. Niko neće da umre od gladi.

S tim u vezi,obišli smo požarevačke najveće markete i još jednom se uverili da namirnica ima dovoljno. Prema rečima prodavaca,poslednja 4 dana pojačana je kupovina,mada to do sada nije stvorilo prevelike gužve koje ne mogu da se „raščiste“.

Prodavci,takođe,navode da su najbrojniji kupci, ipak, penzioneri.

O svemu tome više govore fotografije koje smo zabeležili danas u Požarevcu:

Najstariji, prema epidemiolozima, najugroženiji (FOTO) 31510 Najstariji, prema epidemiolozima, najugroženiji (FOTO) 31510 Najstariji, prema epidemiolozima, najugroženiji (FOTO) 31510 Najstariji, prema epidemiolozima, najugroženiji (FOTO) 31510

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments