NABAVKA HRANE ZA STARIJA LICA

Želim da obavestim naše starije sugrađane, tačnije sve osobe starije od 65 godina, koje nemaju nikog mlađeg u domaćinstvu ili okruženju ko bi mogao da ih snabdeva osnovnim životnim namirnicama, da će od sutra početi sa radom dežurne ekipe za snabdevanje. Broj telefona za pomoć starijim licima je 012 332-722 i biće dostupan svakog dana u periodu od 09,00 do 17,00 časova. Još jedna jako važna stvar – svi volonteri će imati potpisane i pečatirane identifikacione kartice od nadležnog organa, kako ne bi dolazilo do zloupotreba.

Takođe, Korisnici Novčane Socijalne Pomoći stariji od 65 godina u samačkim domaćinstvima će blagovremeno biti snabdeveni putem jednokratne pomoći koju finansira lokalna samouprava, u vidu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, tako da ih molimo da ne izlaze iz svojih kuća.

LEKOVI

Kada je reč o lekovima, svi elektronski recepti za ova lica, biće produženi 3 meseca. Ukoliko su recepti istekli, treba se obratiti isključivo putem telefona, izabranom lekaru, koji će vam recept elektronski produžiti. Volonteri će takođe moći da vam preuzimaju i lekove, uz vašu ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu.

KRŠENjE MERA IZOLACIJE

Svako lice koje dolazi iz zemalja koje su ugrožene korona virusom kao i svako lice koje oseti simptome KOVID-19 virusa, može se obratiti epidemiologu na sledeće brojeve telefona 064 808-44-86 ili 064 864-90-28. Ukoliko nije moguće dobiti epidemiologa, lice se treba obratiti izabranom lekaru isključivo putem telefona, koji će ga uputiti za dalje postupanje. Ukoliko nisu u mogućnosti da kontaktiraju svog izabranog lekara, mogu se javiti u „Stari Dom zdravlja“ u Petrovcu na Mlavi.

Sva saznanja u vezi kršenja mera izolacije, mogu se prijaviti dežurnoj službi policije na telefon 012 331-122.

Svi najvažniji brojevi telefona kao i najaktuelnije informacije, mogu se naći na sajtu opštine Petrovac na Mlavi kao i na sajtu Ministarstva zdravlja. S obzirom na to da se situacija svakoga dana menja, molim vas da pratite lokalne medije i ove sajtove, kako biste bili u toku.

Važni brojevi telefona za vreme vanrednog stanja

Broj telefona za pomoć starijim licima 012 332 722.

Sva saznanja u vezi kršenja mera izolacije, mogu se prijaviti dežurnoj službi policije na telefon 012 331-122.

Svako lice koje dolazi iz zemalja koje su ugrožene korona virusom kao i svako lice koje oseti simptome COVID-19 virusa, treba se obratiti epidemiologu na sledeće brojeve telefona 064 8084 486 ili 064 8649 028.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments