Odlukom Vlade Republike Srbije od 15. marta 2020. godine proglašeno je vanredno stanje na teritoriji cele zemlje zbog širenja virusa COVID-19. S tim u vezi, kompanija Arriva će takođe redukovati putnički saobraćaj u sve svoje 4 poslovne jedinice u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Požarevcu.
Pozivajući se na odluku gradskog štaba za vandredne situacije grada Beograda, proglašeno je vanredno stanje na teritoriji Republike Srbije i u skladu sa tom odlukom primenjen je subotnji red vožnje uz ukidanje svih noćnih linija.
Na teritoriji Braničevskog regiona i u Svilajncu od utorka 17. marta 2020. godine Arriva saobraća po nedeljnom redu vožnje sa dodatnom restrikcijom međumesnih polazaka i potpunim ukidanjem međunarodnih linija a to su linija ka Beču i linija ka Gracu.

Takođe, svi planirani aranžmani turističke agencije Arriva se do daljeg obustavljaju, odnosno otkazuju. Što se tiče rada turističkih agencija u Beogradu i Požarevcu, agencija će raditi sa skraćenim radnim vremenom i to svakog radnog dana od 09 do 13 časova. U kompaniji pozivaju sve korisnike koji imaju nedoumice o svojim potencijalnim putovanjima, da pozovu broj besplatnog Info centra na 0628800013 ili da se informišu putem web sajta www.arriva.rs.

ARRIVA REDUKUJE PUTNIČKI SAOBRAĆAJ i poručuje: SAČUVAJTE PUTOVANJA ZA PRAVI TRENUTAK 31862
Kompanija Arriva kao društveno odgovorna kompanija preduzima sve mere u cilju zaštite putnika i osoblja. Vozila se pored svakodnevne nege, od proglašenja vanrednog stanja, peru posebnim sredstvima za dezinfekciju spolja i iznutra, dok se u toku noći obavlja dezifenkcija rukohvata, gumenih delova i validatora za elektronske karte.

Prema izjavi nadležnih, bezbednost putnika i zaposlenih je na prvom mestu, te šalju apel da se sa ciljem prevencije i širenja virusa, javnost pridržava mera koje je prepisala Vlada Republike Srbije i da se bez preke potrebe ograniči kretanje, samim tim i vožnja autobusom.
O svim daljim potencijalnim izmenama reda vožnje javnost će biti blagovremeno obaveštena a u međuvremenu, iz kompanije pozivaju korisnike da prate i facebook stranicu kompanije.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments