Predsednik opštine Petrovac na Mlavi danas je na konferenciji za medije saopštio:

„U skladu sa situacijom i sa odlukama koje donosi državni vrh, na današnjoj telefonskoj sednici Štab za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi doneo je:

Zaključak o ograničenom radnom vremenu trgovinskih, zanatskih i uslužnih objekata na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi za vreme vanrednog stanja

Dakle, ovaj Zaključak stupa na snagu odmah.

Apelujem na sve građane da budu posebno obazrivi u narednom periodu koji je za nas izuzetno kritičan.

Još jednom ću ponoviti da opština Petrovac na Mlavi ima 41.000 stanovnika, da u Braničevskom okrugu samo grad Požarevac ima više od 70.000 stanovnika, da sve ostale opštine imaju dva, tri ili četiri puta manje stanovnika. Shodno tome, opština Petrovac na Mlavi u Braničevskom okrugu ima najveći broj građana na privremenom radu u inostranstvu.

Dakle, u čitavom Braničevskom okrugu imamo najveći broj građana na privremenom radu u inostranstvu, a shodno tome naša je i najveća odgovornost.

Iz tog razloga smo i morali da uvodimo određene mere kao što su zabrana rada kafića i ugostiteljskih objekata ispred države, znači tri ili četiri dana pre nego što je to država odlučila.

Ovu priliku koristim da pohvalim sve naše građane koji rade na privremenom radu u inostranstvu a koji su došli u našu opštinu a koji se pridržavaju mera i odluka koje je doneo državni vrh i koje je doneo lokalni Štab za vanredne situacije. Međutim, iako je najveći broj ljudi odgovoran postoje i neodgovorni pojedinci i oni predstavljaju u ovom trenutku najveći problem opštine Petrovac na Mlavi kada je u pitanju korona virus. Dakle ti neodgovorni pojedinci.

Molim Vas, molim sve građane opštine Petrovac na Mlavi da se strogo pridržavaju propisanih mera, jer je prema svim naznakama naredna nedelja najkritičnija. Za period koji sledi najvažnije je da se naoružamo strpljenjem i razumevanjem. Nema potrebe nizakakvom panikom ili nervozom.

Svi koji imaju bilo kakve potrebe a nisu u mogućnosti da izađu ne treba da brinu, jer su naše volonterkse službe tu da Vam pomognu za sve. Još jednom molim sve, ne samo starije generacije, već i mlađe, da smanje komunikaciju i kretanje što je više moguće u narednom periodu, kako ne bi ugrozili sebe i svoje najbliže. Mislim da nikome ne bi trebalo da predstavlja problem da za makar jednu nedelju svoje kretanje svede na minumim, zarad sačuvanja ljudskih života.

Molim Vas da takođe i obratite pažnju na svoje komšije, prijatelje i rodbinu, naročito one starije, i proverite da li imaju sve što im je potrebno. Nemojte da Vam bude teško da ih pozovete. možda je nekome potrebno i da samo popriča sa nekim. Znam, siguran sam da su ovo i psihički teški trenuci za sve nas, a naročito za one koji žive sami. Moramo biti tu jedni za druge.

Ono što građani opštine Petrovac na Mlavi moraju da znaju, a zarad neodgovornih pojedinaca koji plasiraju gluposti i laži i na svemu ovome pokušavaju da profitiraju jetse, da iza svih mera koje je doneo državni vrh i koje je deneo Štab za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi ne stoji politika. Iza svih mera i odluka stoji struka, naši najeminentniji lekari, epidemiolozi, pulmolozi, lekari svih vrsta i stručnosti koji su i predložili, da ne kažem naredili ove mere.

Još jednom molim sve građane da se pridržavaju navedenih mera. Ostanimo kod kuća i sačuvajmo sebe i svoje živote i živote svojih najmilijih.

BUDIMO SVI ODGOVORNI.“

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments