Na putevima u Srbiji danas je do pet centimetara snega, a mogući su poledica i magla, upozoravaju Putevi Srbije i preporučuju opreznu vožnju, kao i da se ne kreće na put bez zimske opreme.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta i A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, saopštili su Putevi Srbije, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

To preduzeće savetuje vozačima da bez zimske opreme i Ianaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments