Zbog pandemije korona virusa do daljeg se ograničavaju grupne aktivnosti Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije.

Saopštenje Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Srbije 32466

OBAVEŠTENјE IZ OBLASTI STOČARSTVA I PČELARSTVA

Poslovi iz oblasti stočarstva i pčelarstva

U slučaju obavlјanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja (17:00-05:00 časova), svaki polјoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za polјoprivrednu inspekciju.

Internet adresa  za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za polјoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je : http://stocarstvo.registar-uzb.rs/

Saopštenje Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Srbije 32466

Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je omogućilo polјoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00 do 05:00 č.

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polјa u cilјu dobijanja dozvole za kretanje sa cilјem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi u pčelinjaku).

Izvor:Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, tokom perioda zabrane kretanja (20:00 – 05:00 časova), svaki polјoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge polјoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilјa na mejl agromere@registar-uzb.rs, odnosno na odgovarajući broj telefona, sa priloženog spiska, prema odseku odnosno okrugu za koji se traži dozvola za kretanje. U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime lica broj lične karte i adresu  koje će se kretati u periodu od 20 do 05 časova, broj polјoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 do 05 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Spisak telefona putem kojih se može podneti prijava:

0648818449 za Okruge: Južnobački, Srednjebanatski, Južnobantski, Severnobanatski, Sevrnobački, Zapadnobački i Sremski

0648818486 za Okruge: Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski

0648818412 za Okruge: Mačvanski, Moravički , Kolubarski, Zlatiborski, Rasinski i Raški

Izvor: Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Na sajtu poljoprivredne struče službe Srbije nalaze se i linkovi vezani za integralne sisteme zaštite u proizvodnјi povrća u zaštićenom i poluzaštićenom prostoru.

Izvor: PSSS

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments