Organizacija Crvenog krsta u opštini Malo Crniće uvek je na visini postavljenih zadataka.

Velika posvećenost radu, humanosti, odgovornosti i ovog puta u vanrednoj situaciji, povodom pojave virusa Korona na našim teritorijama, pokazuje svoju spremnost da deluje u svim pravcima pružanja pomoći i brige o ugroženim građanima Opštine.

HUMANOST NA DELU – CRVENI KRST U MALOM CRNIĆU 33474

„…Crveni krst – Malo Crniće na koordinisan način u komunikaciji i saradnji sa Organima lokalne samouprave, uz posebnu primenu svih neophodnih sanitarno higijenskih mera zaštite, ulaže napore na suzbijanju posledica izazvanih pandemijom Covid 19. Zajedno smo svedoci sve ozbiljnije situacije izazvane zarazom korona virusom.

To nameće obavezu pripreme crvenog krsta da bude odgovoran u obavljanju humanitarnih aktivnostii poverenih zadataka u najtežim uuslovima delovanja.

U skladu s tim crveni krst malo crniće je formirao mobilni tim sastavljen od volontera starijih od 18 godina za pružanje pomoći i psihosocijalne podrške starijim licima.

U mobilni tim su angažovani volonteri koji su i ranije bili uključeni u akcije i programske aktivnosti crvenog krsta i koji su upoznati sa misijom i osnovnim principima crvenog krsta, kao i sa merama zaštite i rizikom koji proizilaze iz aktuelne zdravstvene situacije.

Tokom pružanja pomoći i psihosocijalne podrške najugroženijim osobama naši volonteri na njihov zahtev odlaze u nabavku osnovnih životnih namirnica , nabavku lekova, plaćaju im razne račune u pošti a takođe im uz njihovo ovlašćenje podižu i penzije na šalterima banaka.

HUMANOST NA DELU – CRVENI KRST U MALOM CRNIĆU 33474

U periodu od 17. Do 31.marta 2020.godine pomognuto je više od 50 domaćinstava sa preko 60 sati volonterskog angažovanja na realizaciji zadataka crvenog krsta…“ rekao je Rade Lazić, sekretar Crvenog krsta opštine Malo Crniće, u telefonskom razgovoru za lokalne vesti Biblioteke „Srboljub Mitić“, Malo Crniće.

Autor: Zorka Stojanović

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments