Prethodnih dana u javnosti se povela polemika o tome da li bi i gde naši građani trebalo da idu na letovanje, a sve to pod pretpostavkom da će se borba sa korona virusom okončati do kraja maja.

Stručnjaci su mišljenja da bi ove godine trebalo da se opredeljujemo za neku od destinacija u našoj zemlji. Priznajmo sami sebi – toliko nas predivnih destinacija i manifestacija čeka na „samom pragu“ za koje nikad ne nađemo vremena! Neka ova godina bude baš ta kada ćete posetiti Viminacijum, Ljubičevo, galeriju „Milena Pavlović Barilli“ ili Narodni muzej u Požarevcu.

Da bi vas ove destinacije,kao i mnoge druge, dočekale i iznenadile, pa i naterale da se pokajete što ih ranije niste posetili, pobrinuće se Turistička organizacija grada Požarevca. Ova organizacija doživela je, kao i svi, određene promene u planovima i radu zbog pandemije:

„Početak godine obećavao je planiranu realizaciju Plana i programa rada za ovu godinu. Pre svega uspeli smo da se kvalitetno prezentujemo na međunarodnom sajmu turizma Holiday&SpaExpo od 14. do 16. februara u Sofiji , a samo nedelju dana kasnije na najvećem i najznačajnijem sajmu turizma u regionu, 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Ovaj sajam pružio nam je priliku da se na jedan potpuno nov i inovativan i tehnološki savremen način predstavimo širokoj publici i posetiocima. Tema koja je bila dominantna u postavci  štanda i prezentacije  bio je Arheološki park Viminacijum .

Turistička organizacija grada Požarevca čestita Uskrs i poručuje : "Upoznajte Požarevac iz svoje kuće" 34451

Nakon toga uspeli smo realizujemo i nekoliko manifestacija koje se održavaju tradicionalno  na području Grada Požarevca: Lov na moravskog šakala u Poljani, Šakalijada u okolini grada, Lisičijada u Dubravici,  Todorova subota u Kasidolu ( konjske trke, otvaranje sezone i izložba sitnih životinja) i Džipijada u Barama.

Nažalost, propustili smo već dva sajma u Banja Luci i Nišu, a sigurno nam je hendikep što ove godine nećemo moći da održimo međunarodni Uskršnji etnofestival u Poljani, a najverovatnije ni Festival cveća u prvoj dekadi maja, kao i mnoge druge manifestacije koje trebaju da slede posle navedenih i ako se uopšte budu održale.“

Ipak, Turistička organizacija grada Požarevca se ne predaje i već u svojim poslovnim planovima ima nekoliko  projekata a nalazi i način da animira posetioce:

„Ono što smo uspeli i što je u  procesu to je da smo okončali javnu nabavku male vrednosti za izradu i postavljanje turističke signalizacije na državnim putevima u okolini Požarevca, gde će radovi najverovatnije otpočeti kada izađemo iz vanrednog stanja. Isto tako ne manje bitan je i projekat  za izradu Studije istraživanja i prezentacije arheološke rute „Putevima rimskih imperatora“, za koju smo od našeg resornog ministarstva obezbedili iznos od 15.000.000,00 dinara,  i za ovaj projekat pripremamo dokumentaciju za javnu nabavku.

Turistička organizacija grada Požarevca čestita Uskrs i poručuje : "Upoznajte Požarevac iz svoje kuće" 34451

Iz sadašnje situacije ne možemo da procenimo kada  i kako ćemo moći da realizujemo planirane aktivnosti, ali smo i spremni da kada se situacija stabilizuje da nastavimo da radimo u kontinuitetu.

Naš infocentar u ovoj situaciji radi preko dežurnih koleginica, putem mobilnih telefona , po rasporedu koji se svake nedelje nalazi na ulazu u infocentar. Za sada pokušavamo da posetioce animiramo putem društvenih mreža, pre svega preko našeg facebook-a, prikazivanjem virtuelnih tura naših sadržaja, a isto to plasiramo i preko TOS-a, zatim Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije, portala Turizam Srbije info i drugih.“

Ovim putem svim pravoslavnim vernicima i našim sugrađanima čestitamo najveći hrišćanski praznik Uskrs, da ga provedu u krugu svojih najbližih, budu strpljivi, čuvaju se, jer čuvajući sebe čuvaju i druge.

 UPOZNAJTE POŽAREVAC IZ SVOJE KUĆE!

NE OTKAZUJTE SVOJE PUTOVANJE – POMERITE POLAZAK – SAČUVAJMO TURIZAM  ZAJEDNO

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments