Izveštaj o koncentraciji polena u Požarevcu i okolini na udaljenosti od 25 km u poslednjih nedelju dana pokazao je porast koncentracije polena breze, tuje i hrasta.

Izveštaj o koncentraciji polena u Požarevcu 35399

Prognoza za period od 12. maja do 14. maja 2020. očekuju se srednje do visoke koncentracije polena breze, hrasta, vrbe i bukve, kao i niske koncentracije polena javora, tuje i čempresa, jasena, oraha, duda, bokvice, platana, trava, kiselice i koprive.

Osobe alergične na polen javora i tuja i čempresa treba da se pridržavaju propisane terapije.

Merenje koncentracija polena u vazduhu omogućili su grad Požarevac, Agencija za zaštitu životne sredine i Zavod za javno zdravlje Požarevac. Tabelu možete pogledati na sajtu Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Izveštaj o koncentraciji polena u Požarevcu 35399

Prikaz podataka o koncentracijama alergenog polena je u mreži stanica Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Koncentracijealergenog polena u vazduhu prate se na 26 mernih mesta u okviru Državne mreže za monitoring polena, u periodu od početka februara do kraja oktobra, dok traje polinacija u našim klimatskim uslovima.

Kvalitativnoi kvantitativno određivanje alergenog polena u vazduhu radi se manuelnom metodom, te su prikazani podaci za prethodnu nedelju sa prognozom kretanja koncentracije u tekućoj nedelji.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments