Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu dostavio je našoj redakciji saopštenje u kome se, polazeći od zabrinutosti i nedoumica građana koji im se, kako kažu, svakodnevno javljaju, obraćaju Gradonačelniku i Gradskom veću Grada Požarevca postavljajući sledeća pitanja:

  1. Da li će se posle više od dva meseca od proglašenja epidemije izazvane virusom COVID 19 u Srbiji neko od predstavnika lokalne samouprave obratiti građanima Požarevca, sa preciznim statističkim podacima o broju obolelih i preminulih na području Grada Požarevca i trenutnoj epidemiološkoj situaciji ?
  2. Da li će Gradski štab za vanredne situacije podneti građanima Požarevca izveštaj o radu u toku vanrednog stanja u kome će taksativno navesti i obrazložiti sve donete odluke i preduzete mere,kao i efekte koje su te odluke i mere proizvele u suzbijanju širenja virusa COVID 19 i prevazilaženju ekonomskih posledica pandemije ?
  3. Da li će se neko ispred lokalne samouprave obratiti građanima Požarevca sa preciznim podacima o broju obolelih od virusa COVID 19 u KPZ Zabela i informacijama o preduzetim merama,obzirom da se o ulasku virusa u KPZ Zabela svakodnevno mogu čuti oprečne informacije u medijima što dodatno stvara nedoumice i doprinosi širenju straha među našim sugrađanima ?
  4. Da li se vrši dezinfekcija parka, dečijih igrališta, školskih dvorišta i dvorišta vrtića, te kada će se sprovesti zaprašivanje komaraca i krpelja na području grada Požarevca sa čijom najezdom se već uveliko suočavamo ?

„Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu, verujući da će predstavnici lokalne samouprave Grada Požarevca ispuniti svoju radnu obavezu, te da će građani Požarevca u najkraćem roku dobiti odgovore na napred postavljena pitanja, nastaviće i u narednom periodu sa iznošenjem predloga od opšteg interesa za lokalno stanovništvo“ , navodi se u saopštenju.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments