Raspodela paketa pomoći, za koje je iz budžeta grada Požarevca izdvojeno blizu 50 miliona dinara, počela je danas. Paketi pomoći su za penzionere koji imaju primanja do 30.000 dinara po spisku PIO fonda, za lica koja nisu zaposlena a nalaze se na evidenciji požarevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje zaključno sa 31.martom, invalide po spisku Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Požarevac, korisnike jednokratne novčane pomoći koji su u poslednje 2 godine bili na evidenciji Centra za socijalni rad Požarevac i 500 socijalno ugroženih romskih porodica po spisku udruženja Roma Braničevskog okruga. Ovom prilikom biće podeljeno 14 727 paketa hrane i isto toliko paketa sredstava za higijenu. Vrednost paketa hrane i higijenskih sredstava je ukupno 3 000 dinara po osobi.

Požarevac: počela raspodela paketa pomoći najugroženijima 35644

„Grad Požarevac će u narednom periodu uz pomoć volontera i svih javnih preduzeća, njihovih tehničkih i drugih kapaciteta, dopremiti na adresu svakog imaoca prava na ove pakete. „, kaže Slaviša Stojković, član gradskog veća zadužen za društvene delatnosti,zdravstvo i socijalna pitanja i dodaje : „Naša iskustva u raspodeli ovolike količine pomoći su mala, tako da se prvi put u istoriji grada dešava da se dodeljuje 30 000 paketa, ali ćemo se truditi da što pre isporučimo građanima ovu pomoć, angažovali smo sve kapacitete.“

Požarevac: počela raspodela paketa pomoći najugroženijima 35644

Preko kriznog štaba grada Požarevca, kako potrebe nalažu, na raspolaganju je 358 volontera koji će biti raspoređeni po mesnim zajednicama. Najviše paketa biće podeljeno u samom gradu Požarevcu. Po selima je prosek od 200 korisnika, dok će u Kostolcu biti podeljeno 1960 paketa.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments