Zamenik gradonačelnika Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima obišao je danas radove u spomen parku Čačalica gde je završeno obnavljanje jednog dela glavne staze kroz park i spomen obeležja palim borcima Crvene armije.

Požarevac : investicioni radovi u Spomen parku Čačalica i na teritoriji grada 35721

„U pitanju je donacija Ruske Federacije odnosno ruske kompanije IDC. Ono što grad planira da uradi dalje jeste rekonstrukcija staza do same ulazne kapije.“

Požarevac : investicioni radovi u Spomen parku Čačalica i na teritoriji grada 35721

Zamenik gradonačelnika Saša Pavlović ovom prilikom je najavio i sređivanje niza mikrolokacija u gradu.

“ Krenula je druga faza radova u ulici PP odreda, odnosno ulici Moše Pijade. Pre nekoliko dana počelo je uređivanje na potezu od ulice 6. Ličke divizije do pruge. Ukupna dužina trase koja se rekonstruiše je 1275 m. Biće izgrađena biciklistička staza i uređeno zelenilo.

Požarevac : investicioni radovi u Spomen parku Čačalica i na teritoriji grada 35721 Požarevac : investicioni radovi u Spomen parku Čačalica i na teritoriji grada 35721

Postoji i treća faza koja podrazumeva rekonstrukciju ostatka ulice PP odreda do izlaska iz grada.

Pre ovih, morali su biti završeni radovi na toplifikacionoj mreži i izgradnji kišne kanalizacije“ , rekao je Pavlović. On je, takođe, rekao da su u toku radovi na trotoaru kod Robne kuće i niz drugih manjih investicija.

„Svi radovi na održavanju u gradu Požarevcu vredni su 46 miliona dinara a sada mogu da najavim i radove na teritoriji gradske opštine Kostolac čija je vrednost 20 miliona dinara.“

Ovom prilikom, bilo je reči i o drugoj i trećoj fazi sanacije zgrade načelstva u Požarevcu:

„Zgrada je vrlo kompleksna, rađeno je ispitivanje materijala kako ne bi došlo do urušavanja. Nismo hteli da žurimo zarad rokova. Takođe, izvođač je probio rokove ali za to platio i penale. Zgrada Načelstva je investicija koju sprovodi i Ministarstvo privrede i sve se radi uz njihov nadzor. Moraju da se ispoštuje brojne procedure i norme.

Požarevac : investicioni radovi u Spomen parku Čačalica i na teritoriji grada 35721

Treća faza radova koja se planira je sanacija spoljnjeg i unutrašnjeg dela načelstva. Ta faza je manje zahtevna jer nema umetničkih radova. Ide se do detalja, pa je urađen i projekat ambijentalne rasvete zgrade.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments