Od sledeće školske godine, Požarevačka gimnazija biće u grupi škola koje će obrazovati učenike sa posebnim sposobnostima, i to za računarstvo i informatiku. To je odeljenje za koje se polaže prijemni ispit iz matematike. Da bi se učenik kvalifikovao za rangiranje za ovo odeljenje treba da pređe prag od 120 od ukupno 240 poena, koliko je moguće osvojiti na ovom prijemnom ispitu.

Požarevačka gimnazija: prijemni ispit za odeljenje sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku u sredu, 10. juna u 10h 36685

Za sve zainteresovane učenike, profesori matematike iz Požarevačke gimnazije samoinicijativno su organizovali pripremnu nastavu kao izuzetan vid podrške, s obzirom da su zadaci na ovom prijemnom ispitu iz grupe srednjeg i naprednog nivoa. Nastava je izvedena onlajn.U učionicu se uključilo čak 50 učenika iz osnovnih škola iz grada, ali i iz drugih opština našeg okruga.

Požarevačka gimnazija: prijemni ispit za odeljenje sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku u sredu, 10. juna u 10h 36685
Inače, u ovo odeljenje se upisuje, kao i u sva odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima, maksimalno 20 učenika. Prijemni ispit održaće se u sredu, 10. juna u prostorijama Požarevačke gimnazije, sa početkom u 10 sati.
Svim osmacima želimo da polože prijemni, ali i završni ispit i upišu željenu srednju školu.

2.5 2 votes
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments