Na osnovu Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom grad Požarevac je u prošloj godini doneo novu odluku gde su jedna od stavki bili i poklon paketi za novorođenu decu sa teritorije grada. Prošle godine u te svrhe obezbeđeno je 3,5 miliona dinara, dok je ove godine ta cifra 5,5 miliona dinara. Tim povodom požarevačku bolnicu danas je posetio Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevca:

„Potrebno je naglasiti da i republika Srbija i nadležno ministarstvo dodeljuju određena sredstva za prvorođeno,drugorođeno, treće i četvrto dete u različitim iznosima. Grad Požarevac takođe ima niz drugih mera koje predstavljaju finansijsku podršku deci. Za prvorođeno dete grad daje 40 000 dinara. Takođe, grad regresira u iznosu od 50 posto troškove boravka dece u vrtiću i to za treće i svako naredno dete, kao i dece ometene u razvoju u iznosu od 100 posto.

Donacija grada Požarevca novorođenim bebama 36759 Donacija grada Požarevca novorođenim bebama 36759

Ponosni smo član i pokreta „Tri plus“, gde je grad u saradnji sa našim preduzetnicima i javnim ustanovama obezbedio niz olakšica roditeljima koji imaju tri ili više dece.

Jako bitna pomoć je i parovima koji se odlučuju za vantelesnu oplodnju.

Sve u svemu, možemo reći da grad Požarevac godišnje u funkciju finansijske podrške obezbeđuje 50 miliona dinara. Naravno, za grad Požarevac je bitno podizanje nataliteta.“

 

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments