Kako je prošle godine najavljeno, Opština Veliko Gradište će 28.juna ove godine, po prvi put, biti domaćin i pokrovitelj popularne trke pod nazivom Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu, u organizaciji 11Tri kluba iz Beograda.
Triatlon, koji čini kombinacija tri sporta – plivanje, biciklizam i trčanje, poslednjih godina doživljava veliku ekspanziju i jedan je od najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu, pa je ovo sjajna prilika za promociju Srebrnog jezera gde će se trka održati. Plivaće se na jezeru, bicikl će se voziti dva puta do Zatonja i nazad do jezera, a na istoj stazi će se i trčati.
Očekuje se dolazak velikog broja gostiju manifestacije, kako domaćih tako i stranih takmičara i njihovih timova, a podršku manifestaciji pružiće još Sportski Savez Veliko Gradište, Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Srpska triatlon unija.
Takmičari će imati zadatak da, u okviru prve trke, sa početkom u 16 časova, pređu distance od 1.5km plivanja, 40km biciklа i 10km trčenja, u skladu sa pravilima organizacije takmičenja propisanim od strane ITU/ETU/STU. Pored olimpijskog triatlona, programom je predviđeno i održavanje sledećih trka: SPRINT triatlon ž+m (0.75km plivanja, 20km bicikla i 5km trčanja), Pionirski triatlon (50m plivanja, 2km bicikla i 0,5km trčanja), Kratki triatlon (0.2km plivanja, 5km bicikla i 1km trčanja) i Super sprint (0.4km plivanja, 10km bicikla i 2.5km trčanja).
Iz poštovanja prema stalnim gostima Srebrnog jezera i domaćinima, trasa trke je formirana tako da ne remeti prilaz ugostiteljskim objektima, smeštajnim kapacitetima, plaži i novom parkingu kod jezera, iz smera Velikog Gradišta i magistralnog puta.
Više informacija o uslovima i trasi trke možete naći na zvaničnom sajtu 11TRI Belgrade, www.triathlon.rs.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments