Prolaz za turiste iz Srbije odvija se nesmetano

Od turista u Grčkoj ni traga ni glasa. Plaže su puste. Mnogi hoteli zatvoreni. A plažni barovi i restorani prazni. Ipak, ljubazni Grci bili su oduševljeni kada su stigli prvi gosti iz Srbije. U nekim mestima, na severu zemlje, bili su i bukvalno prvi turisti koji su došli na letovanje. Većina cena je na nivou prošlogodišnjih, dok pojedini ugostitelji ne naplaćuju korišćenje ležaljki i suncobrana.

I posle velike drame, od pre dva dana, na graničnom prelazu, kada je bila neizvesna sudbina srpskih turista, hoće li uopšte i moći da uđu u Grčku, vlada ove zemlje donela je odluku da naši građani, ipak, mogu da dolaze, ali samo preko Bugarske. Nezvanično je odluka proširena i na avio-saobraćaj, pa će putnici iz Srbije nesmetano moći da dolaze u Grčku i avionom.

Prolaz za turiste iz Srbije odvija se nesmetano. Oni na graničnom prelazu ostavljaju podatke gde idu, broj telefona i registarski broj tablica. Zadržavanja su po nekoliko sati, a grčke epidemiološke službe nasumično testiraju one koji ulaze. I odrasle i decu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments