Izgradnja stadiona planira se u šest faza. Inicijacijom u kojoj se trenutno nalazi je definisanje urbanističkog plana, projetkovanje, ugradnja radova, gradnja i operativna faza.

„Jasno je da je grad Požarevac imao razumevanja i nagradio rezultate „Mladog radnika“ kao i ostalih klubova i započeo uređenje sportske infrastrukture na svojoj teritoriji. U osnovi svake investicije najvažniji je projekat i zato ćemo u skladu sa našim zahtevima i kapacitetima uložiti dosta napora da dobijemo dobru projektno tehničku dokumentaciju. Iz budžeta grada za izradu urbanističkog projekta izdvojeno je 815 000 dinara. To je juče potvrdilo gradsko veće. Jasno je da građani žele da vide početak i završetak radova ali dok ne udari ašov u zemlju prethodi kompleksan posao. Realizacija jednog projekta iziskuje dug vremenski period. Najpre je bilo neophodno utvrditi i rešiti imovinsko pravne odnose.“, rekao je danas Senad Marić, predsednik FK „Mladi radnik“ Požarevac.

Planiran je ograđen sportski teren fudbalskog kluba „Mladi radnik“, koji će biti u dužini od 70 do 120 metara, zatim atletska staza sa minimum 4 trake da bi na njoj mogla da se odigravaju školska takmičenja. Ukoliko bude prostora, biće urađeno i sa 8 traka.

Ulaganja u sportsku infrastrukturu: FK "Mladi radnik" dobija pomoćni stadion, ali to nije sve! FOTO 37255
Mesto gde će se nalaziti novi sportski objekat

 

Ulaganja u sportsku infrastrukturu: FK "Mladi radnik" dobija pomoćni stadion, ali to nije sve! FOTO 37255
Budući izgled „Vašarišta“ u Požarevcu

„Mi smo jedini klub u Super ligi bili koji nije imao pomoćni teren za rad. Na njemu će moći da se odigravaju i neke zvanične omladinske utakmice ženskog fudbalskog kluba, ali i ragbi kluba.“

Ova investicija vredna je blizu 35 miliona dinara.

U najavi je i još jedan teren sa veštačkom travom u sklopu ovog kompleksa, kao i stena za penjanje.

Radovi počinju u oktobru, a lokacija će se zvati „Vašarište“. Vreme potrebno za izgradnju je od 6 do 7 meseci.

U proteklom periodu u razvoj sportske  infrastrukture na teritoriji grada Požarevca uloženo je oko 200 miliona, dok se iz gradskog budžeta odvaja blizu 100 miliona dinara. U 2019. godini samo u fudbalski klub „Mladi radnik“ uložena su znatna sredstva za poboljšanje infrastrukture glavnog terena i objekta stadiona ove sportske organizacije. Radi se o sredstvima u iznosu od 12 miliona. Postavljen je novi semafor, urađen je zalivni sistem, promenjena je sva stolarija na zgradi, urađeno novo grejanje, kupljene su nove profesionalne mašine za pranje i sušenje veša, zamenjene su dotrajale stolice. To su najveća ulaganja u Super ligu od 2009. godine.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments