Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da u Srbiji nije nastupio drugi talas epidemije korona virusa, već je reč o „drugom piku“ vrhunca prvog talasa.

U poslednja 24 sata u Srbiji su testirani uzorci 7.784 osobe, a prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 143, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.
Kisić Tepavčević je kazala da je prvi talas imao silaznu putanju, a da se sada ponovo penje, te je rekla da se nada da neće dostignuti prvi „pik“.
Ne treba da se broje i očekuju talasi, virus je tu. Svako treba da učini sve da se spreči dalje širenje„, istakla je ona.
Ona je naglasila da se zaraženi „rezervoari“ kreću, te da je potrebno da građani učine sve kako se ne bi zarazili. Govoreći o utakmici finala Kupa Srbije u fudbalu, Kisić Tepavčević je kazala da je rizično svako okupljanje većeg broja ljudi gde kontakt moguć. Dodala je da su mere za ponašanje na takvim manifestacijama propisane i da je na građanima koji budu išli na takve događaje da ih se pridržavaju.
Kisić Tepavčević je navela da je do danas zaraza registrovana kod 91 studenta i da se intenzivno radi na njihovoj izolaciji. Ona je ponovila da mlađi čine većinu novozaraženih.

Autor: Beta

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments