Predstavnici Opštine Petrovac na Mlavi danas su uručili donaciju Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi na osnovu sredstava dobijenih na Javnom pozivu Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

U pitanju su savremeni fetalni monitor za vršenje CTG pregleda koji će omogućiti bolju negu u krajnjoj fazi trudnoće i bolje praćenje stanja majke i bebe kao i digitalni kolposkopski aparat koji će doprineti dijagnostifikovanju uzroka neplodnosti i pravovremeno uočavanje genitalnih abnormalnosti.

Učešće Kabineta na ovom projektu je 2.616.300,00 dinara, dok učešće Opštine iznosi 461.700, 00 dinara. Projektom su predviđene i dve edukativne radionice iz oblasti pedijatrije i međugeneracijske solidarnosti, kao i medijsko promovisanje populacione politike.

Ovo je druga godina za redom kako opština Petrovac na Mlavi dobija sredstva od Kabineta. Prošle godine je od odobrenih sredstava Opštoj bolnici doniran najsavremeniji aparat za ultra zvuk.

Novi najsavremeniji CTG i digitalni kolposkop u Opštoj bolnici Petrovac na Mlavi 37697
Lokalna samouprava će nastaviti da sprovodi mere populacione politike, a trenutno je u toku mera subvencionisanja 4. pokušaja veštačke oplodnje bračnim parovima.

Za ove namene izdvojeno je 3.000.000,00 dinara. Neke od naših standardnih mera ove politike su i besplatan boravak u vrtiću za nekoliko kategorija stanovništva, dok je od 2019. godine predškolsko obrazovanje besplatno za svu decu, a za svako novorođenče roditelji od opštine dobijaju 25.000,00 dinara.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments