Prijava za upis na prvu godinu studija na Visokoj tehničkoj školi u Požarevcu obavljaće se tokom tri dana, 29. i 30. juna kao i 1. jula. Polaganje prijemnog ispita, bilo da se radi o matematici, biologiji ili hemiji, je 10. jula. Objavljivanje rezultata kao i sam upis obaviće se od 11. do 14. jula.

Jedina izmena u oblasti upisa je ujednačavanje broja budžetskih studenata na 30 po svakoj katedri i u skladu sa tim je određen broj samofinansirajućih studenata po katedrama. Ukupan broj mesta za upis studenata ostaje 280 kao i do sada. Do smanjenja je došlo usled nove formule za obračun broja budžetskih studenata, koja uzima u obzir broj upisanih studenata u prvom upisnom roku i broj svršenih studenata na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Primenom formule, broj mesta za upis studenata na budžetu smanjen je za samo 8 odsto.

Prvu godinu studija VTŠSS će upisati ukupno 280 studenata. Na svakom od pet odseka koliko škola ima na budžetu će biti upisao po 30 studenata, ukupno 150. Za samofinasirajuće studente ima 120 mesta i to na Zaštiti bilja 20, Zaštiti životne sredine 30, Elektrotehnici i računarstvu 30, Mašinstvu 30 i Prehrambenoj tehnologiji i nutricionizmu 20.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments