SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Opšta bolnica Požarevac, prema odluci Ministarstva zdravlja, od jutros je kovid bolnica za sve obolele iz Srbije.

U tu svrhu obezbedili smo 230 bolničkih postelja na infaktivnom i internom odeljenju koji su striktno odvojeni kao „crvena zona“ i potpuno su fizički zasebne celine od tzv „zelene zone“ gde se nastavlja nesmetan rad sa smanjenim kapacitetom. Ako se ukaže potreba postoji mogućnost proširenja kapaciteta za još 10 – 15 kreveta za kovid pacijente.

Do danas u podne u „crvenoj zoni“ OB Požarevac je hospitalizovano ukupno 55 pacijenata, 46 iz Braničevskog okruga i devet iz drugih gradova, uglavnom iz Beograda. Od ukupnog broja, 25 su pozitvni na koronavirus, dok su ostali testirani i očekuju se rezultati. Svi imaju simptome koji mogu ukazati na prisustvo virusa.

U našoj bolnici na lečenju će biti samo oboleli sa srednjom i lakšom kliničkom slikom, kod kojih ne postoji potreba za priključivanje na respirator, dok se teži slučajevi leče u Beogradu.

Ističemo da je povećan broj hospitalizovanih građana Braničevskog okruga sa simptomima koronavirusa . U poslednjih pet dana prima se u proseku po deset pacijenata iz našeg okruga, zbog čega savetujemo oprez i primenu svih propisanih mera zaštite.

U skladu sa odlukom ministra zdravlja, Opšta bolnica Požarevac će medijima dostavljati izveštaje o svakoj bitnoj promeni broja obolelih i hospitalizovanih pacijenata, kako bi javnost bila blagovremeno i istinito informisana.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments