Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu, kako kažu u saopštenju, polazeći od zabrinutosti i nedoumica građana koji se svakodnevno javljaju, Gradskom štabu za vanredne situacije postavlja sledeća pitanja:

  1. Da li će se posle više od četiri meseca od proglašenja epidemije izazvane virusom COVID 19 u Srbiji neko obratiti građanima Požarevca ispred Gradskog štaba za vanredne situacije, sa preciznim statističkim podacima o broju obolelih i preminulih na području Grada Požarevca ,kao i informacijama o preduzetim merama i trenutnoj epidemiološkoj situaciji u gradu ?
  2. Da li će se Gradski štab za vanredne situacije obratiti građanima Požarevca sa preciznim podacima o uticaju požara koji se desio 02. jula ove godine u fabrici ,,Ecolux Recycling See“ na životnu sredinu, odnosno na život i zdravlje ljudi ? Pitanje kvaliteta vazduha na ovom području naročito dobija na značaju, ako se ima u vidu i to da prema izveštaju koji je nedavno objavila mreža CEE Benkvoč (CEE Bankwatch Network) ,samo Termoelektrana Kostolac B emituje više sumpor-dioksida nego što je dozvoljeno za ceo region.
  3. Da li je Gradski štab za vanredne situacije doneo odluku o merama za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije korona virusa na lokalu (još jednom podsećamo da je Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu još 14. aprila 2020.godine saopštio predlog mera za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije na lokalu https://ssp.rs/sedam-mera-za-pozarevac/) ?
  4. Da li će se i kada objaviti rezultati kontrole kvaliteta pijaće vode i da li će se normalizovati vodosnabdevanje druge i treće visinske zone, kako bi se stanovnicima ovih područja kojima se u večernjim satima voda isključuje pre svega omogućilo redovno održavanje lične higijene u uslovima pandemije ?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu ovom prilikom izražava zahvalnost i podršku kompletnom medicinskom i nemedicinskom osoblju požarevačke bolnice koja je od nedavno prešla u kovid sistem.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments