Od danas zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta.

Cene jednokratnih, običnih hirurških zaštitnih maski u Apotekarskoj ustanovi „Požarevac“ pale su u odnosu na prethodni period, kada im je cena bila i preko 100 dinara, na 40 do 50 dinara i tako će ostati do daljeg jer se trude da održe cenu na niskom nivou, kažu u ovoj ustanovi.

U prodaji su i tzv. N95 epidemiološke maske po ceni od 133 dinara kao i posebno pakovane, sterilne maske čija je cena 206 dinara.

Apoteke u Požarevcu dobro snabdevene zaštitnim maskama i dezinfekcionim sredstvima 38921

Zaštitnih rukavica ima u svim veličinama, a pala je i cena medicinskog alkohola. Građani se u ovoj zdravstvenoj ustanovi mogu snabdeti bilo kojom vrstom dezinfekcionih sredstava koja im je potrebna.

Po rečima zaposlenih u požarevačkim apotekama prodaja zaštitnih sredstava,naročito maski, je gotovo neprestana.

Apotekarska ustanova „Požarevac“ dobro je snabdevena i lekovima i preparatima koje lekari preporučuju onima koji imaju respiratorne tegobe ili imaju korona virus sa slabijim simptomima.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments