Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje razvila je uslugu na Portalu eUprava koja građanima omogućava da primaju imejl i SMS obaveštenja da li je njihov rezultat PCR testa na COVID-19 gotov.

Od danas posle 15 časova, svi građani koji čekaju rezultate PCR testa na COVID-19 mogu se prijaviti na besplatni automatski servis na Portalu eUprave i dobiti obaveštenje onog trenutka kada im bude gotov rezultat putem imejla i/ili sms poruke.

Automatski (info) servis obaveštava isključivo o tome da je rezultat gotov, a rezultate testa građani će preuzimati na Portalu eZdravlja e-zdravlje.gov.rs.

Ukoliko čekate rezultate PCR testa na COVID-19 možete se prijaviti na automatski servis za dobijanje obaveštenja putem mejla i SMS poruke 24 časa dnevno.

Obaveštenje ne sadrži rezultate testa već samo informaciju da je test gotov, kao i datum izdavanja testa.

Rezultate testa možete pogledati na Portalu www.e-zdravlje.gov.rs tako što ćete se prijaviti na jedan od sledećih načina:

– Ukoliko imate nalog na Portalu eUprava izaberite opciju ”Prijavi se preko eid.gov.rs“

– Ukoliko želite da se prijavite unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja izaberite opciju ”Prijava sa karticom zdravstvenog osiguranja”

Test možete preuzeti i u zdravstvenoj ustanovi gde ste se testirali.

Putem ovog servisa ne šalju se informacije o serološkim testovima na COVID-19 (brzi testovi), već isključivo o PCR testovima.

Autor: Kurir.rs

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments