Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, broj zaraženih korona virusom porastao je za 9 u opštini Kučevo, tako da je sada u ovoj opštini registrovano 23 ljudi pozitivno na COVID 19. Danas su se u Požarevcu testovi pokazali pozitivnim kod troje građana. U Malom Crniću i Žagubici registrovan je po jedan novi slučaj zaraze korona virusom. U ostalim opštinama Braničevskog okruga epidemiološka situacija je od juče nepromenjena.

Veliki broj zaraženih, prema rečima dr Ane Jovanović, direktorke Zavoda za javno zdravlje Požarevac, je u Ustanovi za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ u naselju Veliki Popovac kod Petrovca na Mlavi. Od 250 korisnika usluga testirano je do sada njih 140: 67 korisnika je pozitivno, a takav je rezultat testiranja i za 11 zaposlenih od ukupno 97. Dr Jovanović još navodi da će, čim budu pristigli testovi, biti obavljeno testiranje na COVID 19 svih korisnika i zaposlenih u ovoj ustanovi.

U Podunavskom okrugu epidemiološka situacija je danas nešto mirnija, pa se tako u Smederevu nalazi još 12 pozitivnih osoba a u Velikoj Plani jedna.

Od početka testiranja na COVID 19 u Braničevskom okrugu obavljeno je 5967 uzorkovanja, a u Podunavskom 6674.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments