Na veliku radost svih ljubitelja basketa stigla je vest iz Košarkaškog saveza Srbije o održavanju ovogodišnjeg turnira 3×3 u basketu. Grad Požarevac, kao glavni pokrovitelj i ovdašnji Sportski savez, već tradicionalno, peti put, biće domaćini prestižnog i spektakularnog košarkaškog događaja 29. avgusta.

Gradski trg zasijaće punim sportskim sjajem.

3x3 turnir u basketu u POŽAREVCU 29. avgusta! 37053

Ana Miljanić, članica gradskog veća za sport,omladinu i turizam ne krije svoje zadovoljstvo dosadašnjim i budućim turnirima:

„3×3 je sport koji se izuzetno brzo razvio ne samo u našoj zemlji već u celom svetu i stigao je do Olimpijskih igara u Tokiju 2020, ali zbog situacije sa korona virusom sve je pomereno za 2022. To ne umanjuje značaj ovog sporta, u pitanju je izuzetno fizički naporan i zahtevan sport, atraktivan. Puno ljudi učestvuje u njemu, puno profesionalnih košarkaša se prebacuje na 3×3 i u toku i po završetku karijere.

3x3 turnir u basketu u POŽAREVCU 29. avgusta! 37053
Ana Miljanić, članica gradskog veća zadužena za sport, omladinu i turizam

Mi imamo tu sreću da nam dolaze jake ekipe na naš turnir, imamo i strane igrače koji su dolazili iz Rusije i drugih zemalja u okolini.

Turnir je zvanično prvenstvno Srbije i daje odlazak na državno finale u Beogradu, odakle se odlazi na Evropsko prvenstvo. Poseban znacaj za Grad Pozarevac je sto smo prvi put ove godine uvrsćeni u A kategoriju turnira 3×3 a to znaci da Kosarkaski savez Srbije stoji iza kompletne organizacije a na nama je da obezbedimo za to odredjen iznos nagrada.“

Dakle, basketaši , vreme je za teren.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments