Biblioteka „Srboljub Mitić“ u Malom Crniću, radi ove godine u specifičnim uslovima zbog pandemije, ali rezultati su na visokom nivou. Nijedan segment rada nije zapostavljen.

Rad sa korisnicima, uz primenu zaštitnih i preporučenih mera Kriznog štaba nije prekidan, knjige su se dostavljale na kućnu adresu – lično, po zahtevu korisnika, knjižni fond se redovno obnavlja, radi se na njegovj obradi i smeštaju, po Zakonu o bibliotečkoj delatnosti.

Redovno se uređuje sajt Biblioteke a posebna pažnja je posvećena digitalizaciji publikacija, kako iz Zavičajnog fonda, i Fonda stare i retke knjige, tako i drugih novih knjiga, koje preporučujemo čitaocima. Objavljujemo linkove sa sajta Biblioteke www.bsmmc .rs na društvenim mrežama, kako bi korisnici mogli da ih koriste u elektronskoj formi.

,,Teška su vremena, mesecima vlada pandemija, ali činimo zaista veliki napor da se situacija ne odražava na funkcionisanje Biblioteke. Svesni opasnosti i usmereni na rad koji je prilagođen novonastaloj situaciji, trudili smo se da i u ovim ,,vanrednim,, uslovima održimo visok nivo kako zaštite tako i rada ustanove i rada sa korisnicima. Izdavačka delatnost, kojom se Biblioteka ,,Srboljub Mitić“ ponosi decenijama, nije jenjavala.

Biblioteka „Srboljub Mitić“ Malo Crniće - Rad u vreme pandemije 40166

U ovom periodu izdavači smo 6 novih knjiga, a do kraja godine, biće ih još. Takođe, uzele smo učešće i u nekoliko stručnih skupova iz oblasti bibliotekarstva.

Aktivnost smo usmerili i na sređivanje Biblioteke, da bi spremni dočekali, nadamo se, uskoro, povratak u ,,normalno,, stanje, koje sa sobom nosi razne aktivnosti, kao što su promocije, tribine, predavanja, radionice. Možemo da se pohvalimo da smo uz veliku podršku Opštine promenili prozore na zgradi Biblioteke, a krećemo i u projekat rada fasade. Takođe, sala za promocije urađena pre dve godine, dobila je ozvučenje.

Zadatak nas, radnika u kulturi je da ne dozvolimo da ova sfera ljudskih potreba i razvoja bude potisnuta u drugi plan i da se stručnošću i aktivnošću borimo protiv neznanja i učmalosti. Prateći nove i savremene tokove prilagođavamo se potrebama i interesovanjima naših korisnika“…, rekla je direktorka, Danijela Božičković Radulović.

Biblioteka „Srboljub Mitić“ Malo Crniće - Rad u vreme pandemije 40166

Biblioteka „Srboljub Mitić“ u Malom Crniću je ovih dana dobila i najmlađeg člana a to je Aleksandar Ćustić iz Beograda.

Autor i foto: Z.Stojanović

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments