Na juče održanoj konstitutivnoj sednici skupštine Gradske opštine Kostolac potvrđeni su mandati 21 odborniku, izabrani su predsednik i zamenik predsedinka skupštine, sekretar, predsednik Gradske opštine i njegov zamenik, kao i članovi veća.

Serdžo Krstanoski ponovo je na čelu Gradske opštine Kostolac. On je ovu funkciju obavljao od 2018. godine do 6.marta ove godine. Njegov zamenik biće Darko Grubetić.

Serdžo Krstanoski PREDSEDNIK gradske opštine KOSTOLAC i naredne četiri godine 40386
Serdžo Krstanoski, predsednik gradske opštine Kostolac

Krstanoski je u svom ekspozeu, između ostalog, rekao:

“ Kako su se ljudi doseljavali u Kostolac i on se širio ka svojim perifernim delovima to nije pratila adekvatna komunalna infrastruktura. Na osnovu investicionog plana Vlade Republike Srbije „Srbija 2020-2025 “ Gradska opština Kostolac je napravila strategiju svoje opštine i okolnih sela za period od 2020. do 2024. godine, gde je u planu da sve ulice, svi delovi Kostolca dobiju vodu, kanalizaciju, grejanje i putnu infrastrukturu. Analizom na terenu došli smo do podataka da mnoge ulice u Kostolcu nemaju vodovodnu mrežu, uključujući i sam centar Kostolca, znači 6 ulica nemaju vodovodnu mrežu. Selo Ostrovo nema kompletnu vodovodnu mrežu. Što se tiče fekalne kanalizacije čak 24 ulice u Kostolcu je nemaju. Naselje Plaža nema fekalnu kanalizaciju , kao i 4 područna sela odnosno naselja Ostrovo, Petka, Klenovnik i Stari Kostolac.

Što se tiče toplifikacije tu je situacija malo bolja. Samo naselje Plaža trenutno nema toplifikacionu mrežu i selo Ostrovo. U selu Stari Kostolac potrebna je rekonstrukcija mreže, kao i u zoni 3.

Kada je u pitanju putna infrastruktura, kad saberemo Kostolac i okolna sela, 66 ulica nema putnu infrastrukturu, uključujući i problem nadvožnjaka.  Na osnovu analize na terenu, gradska opština Kostolac je tokom 2018. i 2019. godine radila na izgradnji nove i održavanju postojeće infrastrukture sa posebnim akcentom na projektnu dokumentaciju. Trenutno je završeno preko 40 kapitalnih projektnih dokumentacija, ukupno je završeno preko 7 km vodovodne mreže, 23 km fekalne kanalizacije, 30 km toplifikacione mreže i 17 km putne infrastrukture. Ukupna vrednost ovih projekata u naredne 4 godine iznosi oko 2 miijarde dinara ili 17 miliona evra. “

Za predsednicu Skupštine Gradske opštine Kostolac u novom sazivu izabrana je Milena Cerovšek sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, koja je tu funkciju obavljala i u prethodnom mandatu, zamenik predsednice Skupštine je Dalibor Ilić sa liste IVICA DAČIĆ – ,,Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“. Za sekretara Skupštine postavljena je Slađana Petrušić Gutić, koja je i ranije obavljala tu funkciju.

Serdžo Krstanoski PREDSEDNIK gradske opštine KOSTOLAC i naredne četiri godine 40386
Predstavnici Skupštine gradske opštine Kostolac

 

Skupštinu Gradske opštine Kostolac čini 16 odborinka sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, četiri odbornika sa liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“ i jedan odbornik liste „Iskorak – dr Zvonko Blagojević“.

Veće gradske opštine Kostolac će činiti: Marijana Božić, Bajram Morina, Srđan Radovanović, Miladin Radomirović i Milica Jović.

 

Serdžo Krstanoski PREDSEDNIK gradske opštine KOSTOLAC i naredne četiri godine 40386

 

Na sednici Skupštine formirane su dve odborničke grupe. Za predsednicu Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ izabrana je Danijela Belić, a za njenu zamenicu odbornica Borka Šutović. Dragan Ranisavljev izabran je za predsednika Odborničke grupe IVICA DAČIĆ – ,,Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“, a njegova zamenica biće Jelena Živković.

 

 

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments