05.12.2018. se kao i svake godine obeležava Međunaodni dan volontera.

Volonterizam se najviše promoviše u organizacijama civilnih društava, udruženjima mladih i za mlade. Pored toga što znaju da rade za dobrobit drugih, pojedinca, grupe ili zajednice, mladi volonteri imaju mogućnost da dobiju nova iskustva, znanja i veštine i da ostvare nova prijateljstva i poznanstva, kao i da iskoriste mogućnost usavršavanja u odrđenoj oblasti, ličnog i socijalnog osnaživanja.

5. Decembar - Međunarodni dan volontera 11930
Foto: FB Urban Stream

Udruženje „Urban Stream“ je udruženje za mlade, čija je misija kreiranje pozitivnog, podsticajnog i bezbednog okruženja za pravilan rast i razvoj dece i mladih, programa i projekata koji će im u tome pomoći, kao i pospešivanje ličnih, socijalnih i praktičnih znanja i veština dece i mladih.

Od početka osnivanja Urban Stream za jednu od prioritetnih oblasti delovanja ima aktivizam i volonterizam mladih. U toj oblasti delovanja kreira različite programe i projekte za mlade, gde oni učestvuju od osmišljavanja, preko realizacije, promotivnih aktivnosti, saradnje sa institucijama, do završnih.

5. Decembar - Međunarodni dan volontera 11930
Foto: FB Urban Stream

Posebnu zahvalnost dugujemo svim mladim voloterima, koji su svojim nesebičnim učešćem, energijom i aktivizmom dali doprinos na realizaciji svih projektnih aktivnosti, od kreiranja predstava, organizovanja i sprovođenja istraživanja, preko promocije, angažovanja drugih mladih, do realizacije obuka, radionica, tribina i završnog događaja.

Takođe, naše aktivnosti ne bi bilo moguće realizovati bez naših saradnika i partnera, a to su sve osnovne i većina srednjih škola iz Požarevca i Kostolca, Centar za kulturu Požarevac, Narodna biblioteka„Ilija M. Petrović“ Požarevac, mesna zajednica „Braća Vujović“, kao i druge organizacije i institucije koje su međusektorskom saradnjom doprinele uspešnosti ostvarivanja naših ciljeva. Iznad svega, bez podrške
Gradske uprave Grada Požarevca, naročito Veća za kulturu, informisanje i nevladine organizacije, i njegovog člana Dejana Krstića, koji svojim prisustvom uvek podržava sve aktivnosti realizovane od strane organizacija civilnih društava.

5. Decembar - Međunarodni dan volontera 11930
Foto: FB Urban Stream

Sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate naš završni događaj, koji će se realizovati 05.12.2018. godine, od 18 sati, u maloj sali Centra za kulturu Požarevac, na kome će
predstavnici partnerskih ustanova i organizacija primiti zahvalnice za doprinos u ostvarivanju ciljeva udruženja.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments