Želja svih ABA klubova jeste da se sezona završi na terenu, zaključak je sa video-sastanka članova regionalne košarkaške lige.

Kako se navodi u saopštenju, klubovi ABA j.t.d. lige održali su sastanak putem video linka i analizirali aktuelnu situaciju nastalu usled širenja virusa KOVID 19 i proglašenja pandemije, koja je dovela do suspenzije takmičenja.

„U izuzetno konstruktivnoj atmosferi, uzimajući u obzir sve relevantne faktore, klubovi ABA lige su se složili da je neophodno iscrpeti sve mogućnosti kako bi se sezona završila na terenu kada za to budu postojali svi neophodni uslovi, a u skladu sa procenama relevantnih zdravstvenih i državnih organa“, ističu iz ABA.

ABA: Cilj je da se sezona završi na terenu 34640

Sa tim u vezi, primarni cilj ABA lige je da se sezona 2019/20 završi u postojećem i unapred postavljenom formatu.

Istovremeno, kako se navodi, ABA liga će pratiti situaciju u vezi sa pandemijom i analizirati eventualne modele za modifikaciju takmičenja, koji bi mogli da budu primenjeni, a o kojima će se odlučivati na Skupštini ABA lige.

Klubovi ABA lige j.t.d. su zaključili da je zdravlje ljudi sada apsolutni prioritet i da svi subjekti (liga, klubovi, igrači, treneri, sudije…) kroz različite kampanje, treba da nastave da uzimaju aktivnu ulogu u borbi sa virusom KOVID-19.

„Kao i do sada, klubovi ABA lige j.t.d. će nastaviti snažnu saradnju, konstantnu razmenu informacija i ideja, a sve u cilju što boljeg sagledavanja situacije i donošenja najboljih mogućih odluka u interesu ABA lige“, poručuju iz ABA.

ABA liga je prekinuta 12. marta radi zaštite bezbednosti igrača, trenera, zvaničnika i gledalaca. ABA liga je odlučila da se sva takmičenja pod njihovim rukovodsvom prekinu.

Izvor: RTS

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments