Organizacija Crvenog krsta, pod pokroviteljstvom opštine Malo Crniće, još jednom je pokazala da je dostojna imena, koje dugi niz godina, ponosno nosi. Uspešno je organizovala još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi – dragocene tečnosti, koja spašava živote.

„…Građani opštine Malo Crniće, na različite načine pokazuju humanost. Dati svoju krv da bi se nekome spasio život je nešto najhumanije što zdrav čovek može da učini.

U našoj Opštini Malo Crniće, broj dobrovoljnih davalaca krvi je na zavidnom nivou. Verni ovoj akciji ostali su i građani, koji su prvi put postali davaoci u osamnaestoj godini, a sada imaju preko pedeset. Međutim, tu su i mladi, što me jako raduje…“, rekao je sekretar Organizacije Crvenog krsta, Malo Crniće, Rade Lazić.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Malom Crniću 35856
Akcija dobrovoljnog davanja krvi, organizovana je u sali Crkve „Sveti Ignjatije Bogonosac“ u Malom Crniću, sa ekipom za transfuziju Vojno medicinske akademije iz Beograda, sa dr potpukovnikom Rajkom Graovcem na čelu.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Malom Crniću 35856
Vredna pažnje je činjenica da iz jedne porodice ima po tri davalaca krvi, kao što je porodica Ivice Pavlovskog iz Malog Crnića i porodica samog sekretara Organizacije Crvenog krsta, Radeta Lazića iz Kališta.

Autor i foto: Z.Stojanović

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments