U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu predstavljena je nova knjiga poezije „Osa odmara na listu“ autorke Aleksandre Petrović iz Kučeva.

O knjizi su govorili Duško M. Petrović, književnik iz Beograda i autorka.

U umetničkom delu programa nastupio je Uroš Božilović, učenik 4. godine Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Požareca, u klasi profesora Bojana Stevića. Moderator književne večeri bila je Tatjana Živković.

Aleksandra Petrović, književnica iz Kučeva je već 27 godina prisutna na srpskoj književnoj sceni.

Aleksandra Petrović:“Osa odmara na listu“ 24889

Počevši od gimnazijskih dana do danas objavila je 6 zbirki poezije: „U vrtlogu“ (Priboj, 1992), „Beleške sa kraja sveta“(Pljevlja, 1993), „Kroz prizmu ludila“ (Požarevac,1994), „Knjiga“ (Požega, 2009), „Dok posmatram zvezde“ (Požega, 2012) i „Osa odmara na listu“ (Beograd, 2019).

Zastupljena je u brojnim zbornicima i antologijama. Poeziju i prozu objavljuje u književnoj periodici. Član je Udruženja književnika Srbije.

Stvaralaštvo Aleksandre Petrović odlikuje izuzetna lirika, širok spektar tema, od egzistencijalnih do zavičajnih motiva, duboka promišljenost i snažan poetski izraz.

O strukturi zbirke pesama koja je podeljena u pet tematskih ciklusa i njenoj poetskoj vrednosti govorio je Duško M. Petrović, koji je na kraju svoje besede zaključio da je knjiga Aleksandre Petrović „Osa odmara na listu“ je veliki i topli iskorak – kako iz sputanosti u kojoj živimo, tako i iz savremene srpske poezije.

Autor i foto:Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“  Požarevac

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments