Auto-moto savez Srbije (AMSS) apelovao je jutros na vozače na opreznu vožnju zbog snega koji će padati u većem delu zemlje, jer mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi znatno produžavaju zaustavni put vozila i utiču na česta izletanja kao i česte saobraćajne nezgode.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta na putevima I i II reda, dok se već u prvim popodnevnim satima poslednjeg dana vikenda očekuju veće gužve i moguća zadržavanja kako na putevima, tako i na naplatnim rampama na prilazima većih gradova.

Prema informacijama zimske službe JPPS svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a AMSS apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimskih pneumatika i sredstava za povećanje trakcije guma.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji, osim na Horgošu, gde na izlazu vozila čekaju približno 60 minuta, a saobraćaj se odvija u pet traka.

Obustava saobraćaja na području Užica

Na teritoriji Užica, na svim državnim putevima I i II reda, na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila zbog intenzivnih snežnih padavina, saopštili su jutros „Putevi Srbije“.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije, II prioriteta/B kategorije i III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Mačve, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Obustavljen saobraćaj zbog radova na putu za Tutin

Zbog radova na putu privremeno će biti obustavljen saobraćaj na državnom putu na deonici Pazarište-Tutin, saopštilo je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Radovi kod sela Nadumce izvode se na punom profilu puta, a alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja su državni put II A reda broj 203, deonica Pazarište – Dojeviće, državni put I B reda broj 29, Dojeviće – Novi Pazar, državni put I B reda broj 22, Novi Pazar – Bregovi ili državni put II A reda broj 203, Bregovi – Tutin.

JP „Putevi Srbije“ saopštio je i da će u toku noći biti na snazi potpuna obustava saobraćaja na toj deonici, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Izvor: AMSS