„Infrastruktura železnice Srbije“ napravila je aplikaciju „Pružni prelazi“, koja korisnicima pruža potpune informacije o svim pružnim prelazima u Srbiji i na taj način putovanje čini bezbednijim, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Aplikacija „Pružni prelazi“ doprinosi povećanju bezbednosti, jer korisnike na vreme informiše da se približavaju pružnom prelazu i na taj način upozorava da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i pažljivo.

Aplikacija "pružni prelaz" za bezbedniju vožnju u Braničevskom okrugu i Srbiji 40841
Foto: Printscreen

Aplikacija je pripremljena za Android mobilne uređaje i može se besplatno i jednostavno preuzeti sa Gugl pleja.

Aplikacija „Pružni prelazi“ na standardnoj Google karti prikazuje lokacije svih pružnih prelaza, koji su označeni znakom „Andrejin krst“.

Za njen rad neophodna je samo veza sa internetom i da GPS uređaj na telefonu bude uključen, odnosno da može da se locira položaj korisnika aplikacije.

Aplikacija "pružni prelaz" za bezbedniju vožnju u Braničevskom okrugu i Srbiji 40841
Foto: Poportal

Dodir na bilo koji pružni prelaz daje detaljne podatke o samom pružnom prelazu: način osiguranja, broj koloseka koji se prelaze, širina pružnog prelaza u metrima, ugao prelaska na pružni prelaz, vrsta kolovoza i kategorija puta.

Kada se korisnik aplikacije nađe u zoni putnog prelaza, aplikacija daje zvučna i vizuelna upozorenja. Na 500, 300 i 100 metara udaljenosti od pružnog prelaza, aplikacija glasovno obaveštava korisnike da se nalazite na odgovarajućoj udaljenosti od pružnog prelaza.

Aplikacija "pružni prelaz" za bezbedniju vožnju u Braničevskom okrugu i Srbiji 40841
Foto: Printscreen

Aplikacija „Pružni prelazi“ omogućava korisnicima i da „Infrastrukturi železnice Srbije“ pošaljete fotografiju ili video snimak događaja sa pružnih prelaza i ostave svoj komentar.

„Infrastruktura železnice Srbije“ ima zadatak i cilj da na takve komentare što pre reaguje i otkloni eventualne primedbe.

Autor : Poportal

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments