Specijalni gost 38. Majske gitarijade je bend Atheist Rap iz Novog Sada.

Pank-rok grupacija ATHEIST RAP je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom “Maori i Crni Gonzales”(1993). Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima u celom regionu koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pesma “Wartburg limuzina” ih “dovozi” na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana.


Od samoga početka svog rada bili su izrazito anti-ratno nastrojeni, a i danas se istrajno bore protiv mržnje i zaglupljivanja. Sarkastični humor je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regionu.


Do sada iza sebe imaju 6 studijskih albuma, 1 best of album, DVD live izdanje i album izdat uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda. Atheist Rap nastupa u sastavu: Vladimir Radusinović – Radule (gitara i vokal), Aleksandar Popov – dr Pop (vokal), Aleksandar Milovanov – Atzke (bubnjevi), Zoran Lekić – Leki (bas gitara).


Pored Atheist Rap-a u revijalnom delu 38. Majske gitarijade nastupiće i prošlogodišnji pobednik 37. Majske gitarijade, bend Aleja Velikana iz Beograda.

Atheist Rap specijalni gost 38. Majske gitarijade VIDEO 17573
Foto: P.Jovanović


Aleja Velikana je muzički sastav i muzika koju stvara ovaj bend se najkraće može opisati kao mešavina fanka i psihodeličnog roka, jednostavno nazvan BRZ.


Kao najveći dosadašnji uspeh benda izdvaja se pobeda na 52. Zaječarskoj Gitarijadi ali i pobeda na Majskoj gitarijadi u Požarevcu. Takođe su osvojili 2 od ukupno 4 nagrade u finalu Demo festa u klubu Fest u Zemunu.

Atheist Rap specijalni gost 38. Majske gitarijade VIDEO 17573
Foto: P.Jovanović


Podsećamo da je gitarijada podeljena na takmičarski i revijalni deo.

Konkurs za takmičarski deo otvoren je do 25. aprila. Majska gitarijada će se održati 2. maja od 11 časova na prostoru Moravske lagune kod Požarevca.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments