Kompanija Bambi je od početka krize izazvane epidemijom koronavirusa u Srbiji donirala više od 30 miliona dinara za više od 30 ustanova, organizacija i gradova koji su najteže pogođeni virusom.

Samo u julu sedam zdravstvenih centara u Srbiji dobilo neophodnu medicinsku opremu, navedeno je u saopštenju Bambija.
Kako je navedeno, od početka krize kompanija Bambi je nastojala da pruži podršku zdravstvenim centrima koji su na prvoj liniji borbe sa korona virusom.
Samo u toku ovog meseca značajnom donacijom u neophodnoj medicinskoj opremi pomognuti su: Infektivna klinika u Beogradu, Gerontološki centar Bežanijska kosa, Klinički centar Kragujevac, Opšta bolnica u Užicu, Opšta bolnica Vranje, kao i bolnice u Šapcu i Surdulici.
Bambi je ranije medicinskom opremom pomogao i bolnicu u Požarevcu.
Tokom vanrednog stanja Bambi je donirao svoje proizvode i zdravstvenim radnicima u svim većim zdravstvenim centrima.
– Naši potrošači su godinama uz Bambi i posebno naš brend Plazma, za koju smo gotovo svi sentimentalno vezani i koja je odavno postao omiljeni proizvod i izvan granica Srbije. Upravo zato smo i mi, kao deo zajednice, imali veliku želju i potrebu da pružimo podršku i prvenstveno pomognemo svim hrabrim zdravstvenim radnicima u ovoj teškoj borbi protiv epidemije – rekao je generalni direktor kompanije Bambi Dragan Stajković.
Dodaje da su u prvoj fazi krize pokrenuli projekat „Velika dela nastaju kod kuće“ i donirali proizvode, zaštitnu opremu i sredstva za zdravstvene radnike i brojne institucije širom Srbije.
– Kako je situacija u zemlji i dalje veoma ozbiljna, odlučili smo da pomognemo doniranjem medicinske opreme ustanovama u nekoliko gradova – naveo je Stajković.
Bambi je se trudio da pomogne onima koji se svakodnevno bore sa nevidljivim neprijateljem, a među njima su i radnici u trgovinskim radnjama, tihi heroji ove borbe, kojima je Bambi podelio više od 12.000 paketa.
Autor:Ekapija
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments