Javno preduzeće Parking servis Požarevac na zahtev Predškolske ustanove Ljubica Vrebalov uvodi naplatu parkiranja u Nemanjinoj ulici ispred vrtića Ppčelica kao i novo parking mesto za roditelje sa bebama do godinu dana koje se neće naplaćivati.

„Bebi parking mesto” i u Požarevcu 22971
Foto: P.Jovanović

Javno preduzeće Parking servis od ponedeljka 9. Septembra uvodi zonsko parkiranje u Nemanjinoj ulici ispred vrtića Pčelica. Dugogodišnji problem koji svega  imaju  roditelji koji dovode decu u vrtić na određeni način biće rešen ograničenim parkiranjem u prvoj, tj crvenoj parking zoni.

„Bebi parking mesto” i u Požarevcu 22971
Foto: P.Jovanović

Posebna novina koju uvodi javno preduzeće Parking servis kao društveno odgovorno preduzeće jesu nova parking mesta tzv bebi parking mesta  za roditelje sa bebama do godinu dana za sada na dve loakcije u gradu. Ova usluga će biti besplatna za gore pomenute korisnike.

„Bebi parking mesto” i u Požarevcu 22971
Foto: P.Jovanović

JKP „Parking servis“ Požarevac je već naviklo svoje sugrađane na društvenu odgovornost preduzeća.

Pored toga što preduzeće pomaže simboličnim donacijama brojna udruženja iz oblasti sporta, zdravstva i socijalne zaštite, građanima je poznato da smo pre dve godine uredili staru poznatu česmu kod pijace „Krug“, a prošle godine postavili dve Klupe za mame i bebe na dečijem igralištu kod Centra za Kulturu i u Ergeli Ljubičevo.


Ove godine Parking servis je sproveo novu akciju, to je akcija BEBI PARKING MESTO. U pitanju su rezervisana parking mesta za roditelje naših najmlađih sugrađana, beba do godinu dana.

Naime, ova akcija podrazumeva da svi roditelji dece do godinu dana, uz adekvatnu nalepnicu koju dobijaju u prostorijama „Parking servisa“, vidno istaknutu na prednjem vetrobranskom staklu, stiču pravo da besplatno parkiraju na rezervisanim Bebi parking mestima. Za sada su rezervisana Bebi parking mesta obeležena na dve lokacije u gradu, ispred vrtića „Pčelica“ jedno mesto, i u ulici Jovana Šerbanovića ispred Dečijeg dispanzera dva mesta.

Smatramo da su ove dve lokacije najpotrebnije roditeljima novorođenčadi, a ako akcija bude zaživela, planiramo da broj rezervisanih Bebi parking mesta vremenom i povećavamo. Sve što je potrebno jeste da jedan roditelj podnese zahtev u prostorijama Preduzeća u ulici Voje Dulića 28, i da ponese na uvid Izvod iz matične knjige rođenih za bebu, svoju ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu.

Nakon podnetog zahteva, roditelj dobija nalepnicu koju je potrebno da vidno istakne na prednjem vetrobranskom staklu, i tako stiče pravo da besplatno parkira na rezervisanim Bebi parking mestima.


JKP „Parking servis“ Požarevac će nastojati da u svom radu ima što više ovakvih akcija, jer mi i jesmo osnovani da budemo na usluzi građanima.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments