Tokom dvodevnog trajanja Alaskih večeri, 19. i 20. jula, pored takmičenja za najukusniju riblju čorbu, u Velikom Gradištu biće organizovana mnogobrojna ribolovna i druga sportska takmičenja. Svoje takmičarsko znanje demonstriraće najmlađi sportski ribolovci, ali i oni iskusni alasi koji će krenuti u nadmudrivanje sa rekom u lovu na soma. Posebno interesovanje među starijim ribolovcima vlada za lov na šarana.

Odbojka je sport za koji žive Gradištanci i kada se u Srbiji pomene odbojka, mnogi pomisle na Veliko Gradište i obratno, kada se pomene Veliko Gradište mnogi se sete legendarnih odbojkaša. Ne čudi onda što turnir u odbojci na pesku, koji se održava svake godine u okviru Alaskih večeri, privuče mnogo pažnje.

U dobro poznatom ambijentu cveća i zelenila, tik uz Dunav, u gradištanskom parku, 150 kulinara iz čitave Srbije i Rumunije pripremiće neograničene količine riblje čorbe. Za velike meraklije, ali i sve druge koji uživaju u ribljim specijalitetima, kao melem za dušu preporučujemo vrhunsku riblju čorbu koju će imati priliku besplatno da degustiraju svi posetioci manifestacije.

Turistička organizacija trudila se da pripremi kvalitetan muzičko-zabavni program, u petak će se za dobro raspoloženje svih posetilaca pobrinuti Gradištanac Dalibor Dača Milovanović i Venus bend, a u subotu uveče, nakon dodele nagrada najuspešnijim učesnicima u svim kategorijama, što ujedno predstavlja zatvaranje takmičarskog dela programa Alaskih večeri, na letnjoj pozornici u gradskom parku, na hiljade gledalaca, uzeće učešće u velikom narodnom veselju uz Amadeus bend.

U toku dva festivalska dana očekuje nas niz različitih takmičenja u kojima će učešće uzeti oko 800 učesnika kao  i  veliki muzički spektakl, uz nekoliko hiljada posetioca.

Alaske večeri su manifestacija za koju žive Gradištanci i svake godine je sa nestrpljenjem iščekuju. Uz riblje specijalitete i veselo raspoloženje, alasi će dva dana slaviti svoj praznik. Ovo su dani kada Gradište živi posebnim životom, a čitav grad i okolina odišu jedinstvenim veseljem.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments