Na Trgu oslobođenja danas je predstavljen novi projekat Važna si, u okviru kojeg su organizovani besplatani mamografski pregledi za zainteresovane žene na teritoriji Grada Požarevca uzrasta od 45 do 69 godina.

Projekat je realizovala kompanija Bambi uz podršku Ministarstva zdravlja, grada Požarevaca, kao i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, koji su takođe prepoznali važnost teme borbe protiv raka dojke, kao i rane dijagnostike i same prevencije. 

Akciji su prisustvovali Vukašin Petković, direktor pravnih poslova u kompaniji Bambi, Verica Jovanović iz Instituta „Batut“, dr Vesne Knjeginjić, pomoćnika Ministarstva zdravlja i Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Besplatni mamografski pregledi do kraja nedelje 24680
Foto: Promo

Na konferenciji za medije ispred Ministarstva zdravlja, obratila se i dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, koja je ocenila da je ovo veoma značajan projekat za grad Požarevac. Ona je dodala da je kompanija Bambi ovim primerom na najlepši način pokazala važnost brige o društvenoj zajednici i zdravlju svih žena. 

Besplatni mamografski pregledi odvijaju se u periodu od 17. do 20. oktobra od 10 do 16 časova na lokaciji Trg oslobođenja u Požarevcu. Mamografija predstavlja rendgenski pregled za otkivanje promena u dojci koje se ne mogu otkriti drugim vrstama pregleda, a besplatne mamografske preglede u Požarevcu obavljaće tim stručnjaka, sa kojima će sve žene koje dođu na pregled moći kasnije i da se konsultuju.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments